Gravid og singel

Gravid og singel
Gravid og singel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er gravid, men statusen er singel. Det kan være mange årsaker til at man blir alene i svangerskapet. Uansett, vissheten om en graviditet gav deg kanskje en blanding av ulike følelser og reksjoner. For noen var graviditeten uplanlagt. Du kan ha fått både positive og negative reaksjoner fra de rundt deg, og det er ikke til å se bort fra at man kan påvirkes av andres reaksjoner.

Å skulle ta et standpunkt i forhold til graviditeten blir ekstra vondt og vanskelig om du og barnefar ikke er enige om valget. Kanskje er du så tidlig i svangerskapet at du fortsatt er midt i valget? Husk da at det er du som har den avgjørende stemme.

Snakk med noen som er nøytral, en som ikke blir følelsesmessig involvert i situasjonen. Det er fint å ta en prat med mor eller venninne, men for dem blir det vanskelig å ikke assosiere situasjonen med seg selv. Du må tenke etter hvordan det føles å være gravid for deg. Ønsker du å fortsette livet slik det har vært, eller kjenner du at du ønsker å fullføre dette med de endringer det tar med seg? Snakk med noen!!.

Til deg som velger abort: Det er ikke alltid at en graviditet passer inn. Det er den gravide som vet best hva hun selv ønsker, og passer for hennes liv. Du har lov til å be om samtaler hos noen hvis det føles vanskelig, både før og etter. Enten du velger legen din, en jordmor eller du kontakter Amathea. Det kan være godt å snakke ut og få støtte på valget man har tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer