Gravid uke 10

Du er nå i din tiende graviditetsuke, og fosteret er åtte uker gammelt.

Gravid uke 10 Foto: Shutterstock.com ©
Gravid uke 10 Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I svangerskapsuke 10 har fosteret nå stort sett sin endelige form, og skal nå bare vokse seg større. vektøkningen merkes. Fra nå av vil blodmengden i kroppen din øke. 

Vektøkningen merkes nå. Fra nå av vil blodmengden i kroppen din øke. Sørg for et sunt kosthold. Ved graviditet skilles mange næringsstoffer ut gjennom urinen. Derfor er det ekstra viktig å sørge for å få i seg de næringsstoffene du og fosteret trenger.

Fosterets lengde: 32 mm fra isse til sete

Trening er også fornuftig, og gjør deg bedre forberedt på resten av svangerskapet og fødselen.

Du vet selvfølgelig at du ikke skal spise for to - dobbelt opp - men vet du HVOR mange ekstra kalorier kroppen din trenger? 

Har du født et barn for mindre enn 1 1/2 år siden? Da blir du mamma til pseudotvillinger. Har du født et barn for mindre enn 1 1/2 år siden? Da blir du mamma til pseudotvillinger! Fordelen er at barna får en noenlunde jevnbyrdig bror eller søster gjennom oppveksten og blir nært knyttet til. Barnet vil alltid ha tilgang på en lekekamerat. Ulempen kan være at det eldste barnet ikke får være lenge nok alene sammen med foreldrene, at det yngste barnet tar igjen og går forbi det eldste barnet i utvikling.

Har du fortalt venner og familie om at du er gravid, eller vil du vente noen uker til? Over 4500 kvinner deltok i en undersøkelse på Mammanett der vi spurte når de fortalte om graviditeten til familie og venner. Hoved andelen fortalte om graviditeten mellom svangerskapsuke 7-12. Men det var heller ikke uvanlig å fortelle hele verden at man var gravid umiddelbart etter at man hadde testet positivt. Kun 2% holdt graviditeten hemmelig etter uke 21. Les mer om undersøkelsen på Mammanett.no: Når offentliggjøre graviditeten? 

Aktuelt for deg nå:

 

TIL NESTE GRAVIDITETSUKE –>

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer