Gravid i uke 15 Foto: Shutterstock.com ©
Gravid i uke 15 Foto: Shutterstock.com © Vis mer

Gravid uke 15

Du er nå i graviditetsuke 15, ditt foster er 13 uker gammelt.

Fosteret vokser raskt. Kroppen vokser raskere enn hodet nå, slik at fosteret får mer riktige proporsjoner. Håret på fosterets hode begynner å bli tettere. Pigmentcellene begynner å produsere pigment. Det blir nå bestemt hvilken hårfarge ditt barn får. Barnets hud er meget tynn og gjennomsiktig. Man kan se blodkar gjennom huden.

Fosterets lengde: ca. 14 cm (Hel lengde, isse til fot)

Morkaken er et avansert organ som nærer babyen din i ni måneder. Likevel er det få kvinner som har sett sin egen morkake etter fødselen. Det viktige organet blir som regel kastet rett i bøtta. På Mammanett.no kan du se bilder av morkaken. Morkaken kan i praksis være plassert hvor som helst i livmoren din; på toppen, på sideveggen, bakveggen, forveggen og noen ganger også nederst i livmoren. Plassering nederst kan gi noen komplikasjoner, men som regel vil morkaken flytte seg oppover i takt med at livmoren vokser. Den eneste måte å finne ut hvor morkaken ligger, er å se det på ultralydundersøkelse. 

Olabukser er ikke behagelig å bruke lenger. Kanskje det er på tide å bruke mamma-tøy? Behagelige bukser som ikke strammer er best for deg og fosteret.

I stedet for å sove på ryggen kan det være lurt nå å finne en annen sovestilling. Når du ligger på ryggen øker presset på organer og blodårer som ligger "bak" fosteret.
 

Aktuelt for deg nå:

 

TIL NESTE GRAVIDITETSUKE –>

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: