Gravid uke 20

Du er nå i svangerskapuke 20 og ditt foster er 18 uker gammel.

Gravid uke 20 Foto: Famefotografene
Gravid uke 20 Foto: Famefotografene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halvveis - gratulerer!
Fosteret er nå langt og tynt! Fosteret har et talgliknende sekret på kroppen. Hørselen er ferdig utviklet. Tenk at fosteret nå er like følsom for berøring som en 1-åring!

De fleste kan kjenne bevegelser utenpå buken nå.
Magen din vokser stadig utover, kanskje spretter navlen din litt ut. Livmoren vil i løpet av de neste to ukene vokse til over navlen.

Foto: Shutterstock.com ©
Foto: Shutterstock.com © Vis mer

Brystkassen din har utvidet seg, og du er kanskje mer plaget med sure oppstøt og halsbrann. Du kan få syrenøytraliserende tabletter på apoteket, men drøft det med jordmor eller lege om hvilke som anbefales, da det finnes reseptfrie tabletter som du ikke bør ta.


Begynt å tenke på navn til barnet? I Mammanetts store navneleksikon finner du flere tusen navneforslag, med navnets betydning og dato for navnedag.

Gravide er ofte verdensmestre i bekymring. Denne fantastiske tiden vil du gjerne at skal være perfekt, og du håper at svangerskap og fødsel skal forløpe helt uproblematisk. Og vet du hva - akkurat slik går det som regel også. Her gir sykepleiere og jordmødre deg fakta. Les dette og bli beroliget! Topp 10 gravide bekymringer 


Fosterets vekt: ca. 300 g
Fosterets lengde: ca. 25 cm

Aktuelt for deg nå:

 

TIL NESTE GRAVIDITETSUKE –>

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer