Gravid uke 21 Foto: Shutterstock.com ©
Gravid uke 21 Foto: Shutterstock.com © Vis mer

Gravid uke 21

Du er nå kommet i svangerskapsuke 21, det betyr at ditt foster er 19 uker gammel.

Publisert

Nå kan fosteret bevege alle leddene sine. Det får også mer hår på hodet.
Du kjenner antagelig spark på forskjellige steder i magen fordi den lille har god plass og kan danse fritt i fosterhulen. Er det ikke fint å kjenne et lite liv som beveger seg inne i deg?

Har du barn fra tidligere? La eldre søsken få god tid til å forberede seg på lillebror eller lillesøster ankomst. Man står nok sikkert overfor større utfordringer å forklare en 1-åring at det er en baby i mamma sin mage enn ovenfor en 6-åring. Les mer om å forberede søsken.

Mange kvinner opplever vondt i halebeinet i forbindelse med et svangerskap. Smertene kan være langvarige og svært plagsomme, og de kommer nødvendigvis ikke fra selve halebeinet. Les rådene fra kiropraktor om halebensmerter og graviditet

Mange menn er redd for å skade barnet ved samleie. De ser for seg at penis støter inn på barnet. Det er helt feil, opplyser Mammanetts jordmor Tove Nordahl. - Livmorhalsen ligger i toppen av skjeden. Den er 4-5 cm lang og lukket i begge ender. Fosteret kan derfor ikke bli skadet av seksuell omgang. Med andre ord: Sex mens du er gravid er helt greit med visse forebehold. Noen opplever faktisk mer lyst og bedre orgasmer mens de er gravide. Les mer om sex og graviditet.

Fosterets vekt: ca. 425 g
Fosterets lengde: ca. 26 cm

Aktuelt for deg nå:

TIL NESTE GRAVIDITETSUKE –>

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer