Gravid uke 25

Du er nå i svangerskapsuke 25, og fosteret er 23 uker gammelt.

Illustrasjon av foster Foto: Shutterstock.com ©
Illustrasjon av foster Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Knoklene til fosteret begynner å bli hardere. Den viktigste utviklingen nå består i at fosteret skal legge på seg og få mer underhudsfett. 

Det er svært aktivt på dette stadiet og du merker sannsynligvis forskjell på spark fra en liten fot og trykk fra en hånd.

Fosterets vekt: ca. 850 g
Fosterets lengde: ca. 31 cm

Mange kvinner plages med leggkramper. Dessverre er det lite man kan gjøre for å lindre dette, men noen synes massasje hjelper. Man kan også prøve å smøre en avkjølende krem på leggene, og å trampe litt hardt i gulvet.

En del gravide opplever også prikking i hender Også kalt karpatunnel syndrom. Noen gravide får en følelse av at det stikker som nåler, hovedsakelig i tommelen og pekefingeren, og med følelsesløshet og noen ganger kraftløshet. I blant gjelder det hele hånden og underarmen. Dette heter karpatunnelsyndrom og kan faktisk forekomme helt fra unnfangelsen! Det går over hos de fleste etter fødselen. Et fåtall trenger kirurgisk behandling for tilstanden.

Nå vil du, og nå skal du, hver eneste dag kjenne at fosteret beveger seg. Dette er din garanti på at alt står bra til med det lille livet i magen.

Du og partneren din trenger ikke å bekymre dere for at sex kan være skadelig for barnet, hvis det er en normal graviditet. Les mer om sex og graviditet.

 

Aktuelt for deg nå:

 

TIL NESTE GRAVIDITETSUKE –>

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer