Gravid uke 26

Du er nå i svangerkspsuke 26, og fosteret er 24 uker.

Gravid uke 25 Foto: Shutterstock.com ©
Gravid uke 25 Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barnet er nå allerede circa 33 centimeter langt. Husk at fosterets alder er hele tiden 2 uker yngre enn svangerskapsukene vi regner. Fosterets alder er derfor nå egentlig 24 uker.

Fosteret reagerer på både lyd og lys. Det kan også kjenne at noen stryker på magen. Visste du at fosteret liker musikk ?

Fosterets vekt: ca. 950 g
Fosterets lengde: ca. 33,5 cm

Du har kanskje fått strekkmerker på huden din. Mange gravide får strekkmerker på mage, rumpe, lår og bryst. Noen får mye, andre får lite eller ingen strekkmerker. Strekkmerker er rødaktige striper i huden. Heldigvis blekner de og blir mindre over tid, men de forsvinner aldri helt. Stripene er et bevis på at du har båret fram et barn. Bær dem med stolthet! 

Gravide er ofte vedensmestre i å bekymre seg. Er du engstelig for at noe skal gå galt? Begynner å grue deg til fødselen? Begge bekymringer er normale. Her kan du lese om topp 10 gravide bekymringer og bli beroliget. 

Les også: Tina er 26 uker på vei. Du gjetter ikke hvilken sportgren hun deltar på i NM

 

Aktuelt for deg nå:

 

TIL NESTE GRAVIDITETSUKE –>

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer