Gravid uke 28

Du er nå i graviditetsuke 28, og fosteret er 26 uker gammelt.

Fosteret ligger trygt i mors livmor - uke 28 Foto: Shutterstock.com ©
Fosteret ligger trygt i mors livmor - uke 28 Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hjertet til fosteret slår fortere når den hører stemmen din. Nå kan sentralnervesystemet også regulere kroppstemperaturen til barnet ditt, og kroppen begynner å få et fettlag.

Barnet er nå så stort at det fyller livmoren helt, der er derfor ikke lengre plass til så store armbevegelser som tidligere. Mange opplever nå mindre og annerledes fosteraktivitet enn tidligere. Allikevel skal du henvede deg til jordmor eller fødeavdelingen hvis du merker at barnet beveger seg markant mindre enn normalt.

Fosterets vekt: ca. 1150 g
Fosterets lengde: ca. 35 cm

Du kan nå være glad for at barnet har nokså gode muligheter for å overleve dersom det skulle bli født nå. I enkelte kulturer markeres syvmåneders graviditet med fest, fordi fosteret kan være "trygt" nå.

Bekkenbunnen er viktige muskler - selve bunnen for kjernemuskulaturen din. Ved å starte Bekkenbunnstrening nå, kan du forebygge urininkontinens etter fødselen. Start nå! 

 

Aktuelt for deg nå:

 

TIL NESTE GRAVIDITETSUKE –>

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer