Gravid uke 35

Du er nå i din 35. graviditetsuke, og ditt foster er 33 uker gammelt.

Gravid uke 35 Foto: Shutterstock.com ©
Gravid uke 35 Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I svangerskapsuke 35 er fosteret 44 cm langt og veier ca. 2700 gram. Husk at det er noe forskjell på hvor store fostrene er. Hvor stor var du selv og barnets far da dere ble født? Normal lengde og vekt varierer med 10 cm og i hvert fall en kilo hos nyfødte, fullbårne barn.

Barnets hjerte slår med 120-160 slag i minuttet. Barnets binyrer vokser og produserer hormoner. Nå er lungene nesten ferdig utviklet.

Fosterets vekt: ca. 2600 - 2700 g
Fosterets lengde: ca. 44 cm

Begynner du å bli lei av å være høygravid? Hm, det var rart! De fleste elsker å veie 10 - 25 ekstra kilo, ha rygg- og hofte-smerter, masse utflod, føle at de aldri får nok hvile, men allikevel ikke få sove på grunn av magen som er i veien, ha kynnere og åreknuter, være kortpustet, tett i nesa og nokså varierende i humøret. Dessverre er det ikke sjeldent at man opplever alt dette på en gang.

Er du rusa på oksytocin? Omtrent 5 uker før fødselen synker progesteroninnholdet hos deg som er gravid. Samtidig skjer en økning av østrogen og oksytocin. Oksytocin påvirker faktisk din personlighet på slutten av et svangerskap, og forbereder deg til å bli mor.

Hva kan du om babystell? Til deg som er uerfaren - her er en praktisk innføring i babystell: Babystell for dummys.

Aktuelt for deg nå:

 

TIL NESTE GRAVIDITETSUKE –>

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer