Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia Vis mer

Gravid uke 5

Du er nå i gravid i uke 5, og fosteret er 3 uker gammelt.

Du er nå i din femte svangerskapsuke. Fosteret er nå 5-8 mm. fra isse til sete. Fosteret vokser raskt nå. Ryggsøylen og hjernen begynner å utvikle seg.

Fosterets lengde: 5-8 mm. (Hos embryo er det vanlig å måle lengden fra isse til sete.)

LES OGSÅ: Gravid uke for uke

Mange kvinner begynner nå å mistenke at de er gravide. Mensen skulle ha kommet for flere dager siden. Noen opplever symptomer på hormonforandringen som spente bryst, hyppig vannlating og tretthet. Kanskje du begynner å bli litt kvalm også. Her kan du lese om usikre, sannsynlige og sikre graviditetstegn.

Graviditetstesten man kjøper i butikken/apotek er meget sikker i dag. Et positivt svar innebærer nesten 100 % at du er gravid. Et negativt svar innebærer at du ikke er gravid, eller at du har gjort testen for tidlig. Prøv igjen om noen dager.

Hvis du er gravid er det på høy tid å slutte med røyk, alkohol og andre rusmidler. Vet du egentlig hvilken helsefare du utsetter fosteret for når du røyker?

Kaffebruk og tedrikking bør reduseres, og hvis du bruker medisiner når du er gravid må du ta dette opp så snart som mulig med lege.

Hvis du ikke allerede tar Folattilskudd, bør du starte så fort som mulig.

Usikker på termindato: Her finner du Mammanetts terminkalkulator som også regner ut dato for svangerskapspermisjon og når du kan regne med å kjenne fosterbevegelser

Du er nå i første av tre svangerskapstrimestre.

<-- TIL FORRIGE UKE TIL NESTE UKE -->

Aktuelt for deg nå:

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: