Gravid uke 9

Du er nå i svangerskapsuke 9, fosteret er 7 uker gammelt.

BILDE AV FOSTER GRAVIDUKE 9: Bildet er tatt med microfoto i livmoren. Fosteret er 7 uker gammelt. Foto: Science Photo Library/NTB Scanpix
BILDE AV FOSTER GRAVIDUKE 9: Bildet er tatt med microfoto i livmoren. Fosteret er 7 uker gammelt. Foto: Science Photo Library/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øre og nese formes. Høremekanismen er under utvikling. Om ikke lenge vil fosteret kunne høre din stemme. Munnen og nesen formes.

Fosterets lengde: 23 mm fra isse til sete

Mange gravide har mindre lyst på sex. Sex under svangerskapet er ikke skadelig for fosteret som ligger godt beskyttet i livmoren. Her kan du lese mer om sex og graviditet

"Hva bør jeg unngå å spise når jeg er gravid?" Dette spørsmålet er mange gravide opptatt av. Statens næringsmiddeltilsyn mener at noen få matvarer kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for fosteret, selv om de ikke er farlige for deg som voksen. Barnet er mer følsomt enn deg for disse stoffene i fosterstadiet. Heldigvis er de fleste av matvarene du bør holde deg unna er lite brukt i norsk kosthold. Les mer om matvarene her.

Er du over 38 år? Eller har tidligere født et barn med kromosomavvik? Du vil få tilbud om Fosterdiagnostikk. Dette gjøres i svangerskapsuke 14-16.

Du lurer kanskje på når babymagen blir synlig? Kanskje du allerede har merket at du er mer oppblåst eller synes du kan antyde en bitteliten kul? Vi har spurt jordmødrene: Når kommer magen? 

<-- TIL FORRIGE UKE                                             TIL NESTE UKE -->

GRAVID UKE ): Antydning til armer og ben synes hos foster. Foto: Shutterstock.com ©
GRAVID UKE ): Antydning til armer og ben synes hos foster. Foto: Shutterstock.com © Vis mer

Aktuelt for deg nå:

 

TIL NESTE GRAVIDITETSUKE –>

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer