Gravide Pink mottar mammahat for kaffekopp

Hvor mange kopper kaffe er greit som gravid?

HØYGRAVID KAFFEDRIKKER: Artisten Pink forventet seg nok ikke reaksjonen hun fikk på Instagrambildet sitt. Foto: Jordan Strauss / NTB Scanpix
HØYGRAVID KAFFEDRIKKER: Artisten Pink forventet seg nok ikke reaksjonen hun fikk på Instagrambildet sitt. Foto: Jordan Strauss / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artisten Pink har etter et Instagraminnlegg fått oppleve hvordan det er å være i skuddlinjen for «mammahat». Bildet som virker uskyldig nok i seg selv viser en høygravid Pink sittende på gulvet mens hun holder en kopp i hendene.

«Når det å varme «decaf» kaffe i mikrobølgeovnen, blir en unnskyldning for å sitte på gulvet og hvile seg en stund» skrev Pink i teksten som fulgte Instagrambildet. Og hun fikk raskt en type respons som vi tipper hun ikke helt hadde forventet seg.

– Du burde ikke drikke kaffe når du er gravid, var en av de første kommentarene og flere sa seg enige.

Til tross for at Pink gjorde et poeng av at kaffen hun drikker er koffeinfri, mener flere at det er uakseptabelt når man er gravid.

En mor skriver «Tre leger fortalte meg at kaffe er kaffe, uansett om den er koffeinfri. Å gi vanedannende sentralstimulerende midler til et ufødt barn. Vel det er ditt valg…»

Gravide bør helst avstå fra koffein

Men er det virkelig så farlig at gravide drikker en kopp kaffe, uansett om den er koffeinfri eller ikke?

Ifølge Jan Alexander, fagdirektør og professor ved Folkehelseinstituttet, er anbefalingen at gravide helst bør avstå fra koffeinholdige drikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer