Gravidmager finnes i alle størrelser - også XXL!

Siw Karina og Cecilie får mye oppmerksomhet.

POPPEKLARE: Cecilie og Siw-Karina sier de begge er stolte over sine store, fine gravidmager. Foto: Privat
POPPEKLARE: Cecilie og Siw-Karina sier de begge er stolte over sine store, fine gravidmager. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Mange besvimer nesten når de ser meg, smiler Siw-Karina Teige.

Allerede i uke 16 var det ingen tvil for omverdenen om at Siw-Karina måtte være gravid og nå som hun er i uke 31 har magen hennes blitt kjempestor.

Stolt av magen sin

Småfrekke kommentarer er det ikke mangel på, men dem bryr Siw-Karina seg svært lite om.

– Senest i går fikk jeg kommentarene «Du kommer til å sprekke», «Hvor lenge siden er det terminen din var?» og «Det er garantert to!!». Men jeg bare smiler. Jeg er stolt over magen min, sier hun.

- Trodde jeg skulle revne

Tobarnsmamma Cecilie T.H. Seim hadde også mage i størrelse ekstra stor da hun ventet sitt andre barn.

I likhet med Siw-Karina lo hun bare av kommentarene hun fikk fra andre. – Jeg syntes det var litt artig, sier hun.

– Men folk spurte meg ofte om det ikke var tungt og det var det, sier hun. – Jeg kunne ikke sitte lenge om gangen. Dersom jeg gjorde det, klarte jeg nesten ikke å gå eller stå etterpå for jeg fikk veldig vondt «der nede». Det føltes som om jeg skulle revne! 

LES OGSÅ: Hvor stor blir magen din?

SLET MED TYNGDEN: - Det var veldig tungt på slutten, forteller Cecilie, her i uke 35. Foto: Privat
SLET MED TYNGDEN: - Det var veldig tungt på slutten, forteller Cecilie, her i uke 35. Foto: Privat Vis mer

Flere faktorer avgjør størrelsen

Det er flere faktorer som spiller inn på hvor stor magen din blir under graviditeten. Jordmor Mille ved Familieklinikken på Majorstua har tidligere fortalt til Mammanett at en «tutmage» typisk bæres av kvinner som er relativt slanke og litt lavere enn gjennomsnittet.

Livmoren skal vokse opp til ribbeina. Hvis du har en kort overkropp må livmoren i tillegg vokse relativt langt utover, da det er begrenset plass i høyden, sier hun.

En annen faktor som gir utslag for hvor stor og synlig magen blir, er babyens størrelse. En liten baby gir naturlig nok en mindre mage enn en stor baby.

Mye fostervann vil også kunne gi en godt synlig mage. Hvis lege eller jordmor mistenker at du har mer fostervann enn normalt, henvises du til ultralydundersøkelse.

LES OGSÅ: Malin fødte en giga-baby!

GODT SYNLIG: På dette bildet er Siw-Karina 16 uker på vei og det er ingen tvil om at hun har en baby i magen. Foto: Privat
GODT SYNLIG: På dette bildet er Siw-Karina 16 uker på vei og det er ingen tvil om at hun har en baby i magen. Foto: Privat Vis mer

Lange kvinner har mer plass

En kvinne som er lengre enn gjennomsnittet, vil ha mer plass til at livmoren kan vokse i høyden.

Man kan si at høye kvinner generelt bærer barnet «lenger inn i kroppen», og magen kan derfor være mindre synlig. Noen får kanskje ikke fremtredende mage før nærmere uke 30.

Hvis du er overvektig vil det ekstra magefettet også bidra til at den gravide magen blir mindre synlig, og at det tar lengre tid før man ser at du er gravid

Jordmor Mille sier at kvinner med noen ekstra kilo ofte kan oppleve at de ikke går opp så mange kilo i svangerskapet, og at det skjer en omfordeling av kroppsfettet etter noen måneder som gravid.

- Det er normalt å øke fettmengden på lår og rumpe frem til uke 20. Etter 20 uker så kommer magen og da føles kroppen mer i balanse, sier hun.

LES OGSÅ: Får kritikk for liten gravidmage

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer