Gravidtrening: Så hardt kan du presse kroppen

- Jeg tenkte aldri at «dette er for tungt for meg som er gravid», sier Jørgine «Funkygine» Vasstrand. 

TRENTE SOM FØR UNDER GRAVIDITETEN: - Men dersom noe føltes for anstrengende eller smertefullt fant jeg alternativer, forteller Jørgine Massa Vasstrand. Foto: Privat
TRENTE SOM FØR UNDER GRAVIDITETEN: - Men dersom noe føltes for anstrengende eller smertefullt fant jeg alternativer, forteller Jørgine Massa Vasstrand. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trening under graviditeten har mange fordeler. Kvinner som trener under graviditeten har ofte lettere fødsler, legger mindre på seg under svangerskapet og kommer seg raskere igjen etter fødselen.

Men hva er egentlig passe mengde trening under graviditeten og kan det bli for mye?

En som ikke har latt graviditeten stoppe treningsintensiteten, er Jørgine Massa Vasstrand, også kjent som bloggeren «Funkygine».

Vasstrand har ei jente på syv og en gutt på tre år, og forteller at hun under begge svangerskapene trente alt som var fysisk mulig.

– Å stå på hender og slike ting var naturlig nok vanskelig fordi tyngdepunktet forandrer seg veldig når man er gravid, men jeg gjorde alt annet som føltes greit og som kroppen min tillot, forteller hun.

– Jeg leste meg ikke opp på babyforum om hva man skal og ikke skal gjøre, men valgte å lytte til kroppen min. Dersom noe føltes for anstrengende eller smertefullt, unnlot jeg den øvelsen eller fant alternativer.

–Men jeg tenkte aldri at «dette er for tungt for meg som er gravid», sier hun.

- Få en personlig vurdering!

– Jeg synes kvinner er alt for opptatte av å finne fasiter. Jeg får ofte spørsmål om hva jeg gjorde og så ønsker de å gjøre det samme for å komme raskt tilbake i form, sier Vasstrand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer