Gullkorn - Familie- og hverdagsliv

Publisert
Sist oppdatert

Jeg jobber i barnehage og hører daglig mange, gode gullkorn! Et eksempel er ei jente på 4 år som hadde fått flis i fingeren. Hun kom bort til meg med tårevåteøyne: "Du, jeg har fått småplank i fingeren!"

Jeg skulle ha 4 års undersøkelse av en gutt på helsestasjonen og etter at vi hadde hilst på hverandre, sa han noe utrolig vakkert og ikke minst logisk!
Gutt på helsestasjonen: " Er du sånn helse-konduktør"??
Helsesøster: " ....det var et utrolig flott navn! Ja, jeg jobber jo på helse-stasjonen!

Gutt 4 år: "Pappa, du må ikke bråke så mye, jeg får vondt i ørene mine!"

Gullkorn fra guttungen på 5 1/2 år som var veldig nysgjerrig på strømmen i elvafordi vi hadde snakket omed ham om hvor farlig det var å gå ned til elva alene osv. pga sterk strøm.
Etter mange spørsmål og samtaler om akkurat dette, kom han frem til at om mamma datt utti elva, så var d ikke no å være redd for, for da skulle han skynde seg å dra ut kontakten!

Filip (4år) har litt problemer med å holde bena nede fra benken, førskolelærer i barnehagen påpeker dette og ber han flere ganger om å ta ned bena og holde de under bordet. Filip svarer førskolelærer med følgende kommentar:
- Jeg selger deg på Finn...
Til historien hører det med at det er finn.no han mener og at Filips familie i perioden har ryddet og solgt en del ting de ville bli kvitt på finn.no. Så slik gjør man bare med litt brysomme ting og førskoleledere som "maser"!

Les også:
- Gullkorn om kjærlighet og kjønnsroller
- Gullkorn - om liv, død, Gud og sånn 
- Gullkorn om mat 
- Gullkorn - kropp og fysiologi

Erik på 6 år, på ferie:
Når jeg blir voksen skal jeg ha elleve barn, og du og pappa skal få passe alle sammen når jeg reiser på ferie.

Dette er en episode som fant sted da mine to eldste barn var 3 og 51/2 år. Storesøster sitter i bilen å fabulerer om hva hun skal bli når hun blir stor; "Når jeg blir stor, skal jeg bli popstjerne!" Da svarer lillebror på 3 år raskt; "Da skal jeg bli popMÅNE, når jeg blir stor....!"

Da jeg ba sønnen min, Eskil, som nettopp har fylt 4 om å rydde rommet, fikk jeg svaret: "Eg e issje lagarmann"...

Fireåringen min hadde akkurat bada og fekk på seg badekåpa.
Eg: "Åå. nå var du blitt gullande rein altså".
Fireåringen ser på meg med ei streng mine og svarar: "NEI!!
Eg: "Kva er du då?"
Fireåringen: "Kliss våt vel!!

Ingrid, 4 år, hjalp meg å sortere klær og fulgte nøye med på vaskeanvisningen.
- Hva betyr den trekanten, med kryss over? Skal ikke sove i telt...?

En stund etter påske skulle hele familien på teater, en familieforestilling med studentteateret på Chateax Neuf i Oslo. Vår sønn Oskar var svært spent, noe vi også var. Som 5åringer flest lever han seg raskt inn i handlingen, og er også levende med i forestillingen. For ett år siden var vi på Karius og Baktus forestilling. Da holdt han på å skvette ut av sitt gode skinn, idét skuespilleren som var tannbørsten entret scenen - iført en rød kondomdress og en kjempe tannbørste - i full jakt etter tanntrollene. Han formelig klatret opp på hodene våre i bekymring over hva som skjedde med dem. Det var en gjennomsvett (og svært glad, vel og merke) gutt som kom ut av forestillingen! Så, vi var spent på hvordan han ville ta denne litt mer "voksne" forestillingen.
Det viste seg mot slutten av forestillingen at den ble i det litt voksneste laget for vår lille pjokk. Gullkornet som rant ut av vår sønns munn, kom i scenen da den skumle Sheriffen av Nothingham hadde tatt til fange noen som bodde i Sherwood skogen, og skulle lure Robin Hood i en felle. En av skuespillerne stod med en slags bøddelmaske foran fangene og ingenting mer, men dette talte sitt tydelige språk. Oskar hadde i spenningens øyeblikk klatret helt ut på tuppen av setet sitt, da han, i mangel av andre referanserammer, og at det nettopp hadde vært påskehøytid, ropte forskrekket: "Å nei, skal de korsfeste Robin Hood"! Det hadde vært helt blikk stille i salen frem til det øyeblikket. Samtlige voksne i radene over og under oss, brøt ut i spontan-knising, og det tok 5 minutter til de siste anstrengte og dempede latterhikstene stilnet hen.

Terese 6 år:
Terese mase og mase her, og jeg sier nei - lei av maset sier jeg til henne:
"Terese en ting må du lære deg først som sist, så blir det så mye lettere etterpå, og det er at når mor har sagt nei, så betyr det nei!"
"Men det nøtte ikke si nei til oss, det vet du" kommer det kjapt tilbake
Så legger hun ironisk til: "Og det har du sjøl sagt"

Pappa sitter i sofaen og ser på fotball...
Delina 2 1/2 år løper ned trappa for hun må på do. Idet hun løper ned roper pappa: "Heia Bryne!" Og Delina roper opp: "Jeg heter ikke Bryne!"

Ada er 3 år og – ifølge sin mor! – selvfølgelig svært fremmelig for alderen. Morgenstellet går som regel merkelig udramatisk etter hva vi hører andre steder, og vi pakker oss av gårde med mors sekk, Adas sekk, klær og nøkler hver dag. En morgen var nok Ada særlig oppmerksom. Mor slet litt med å få alt ut døra, lukke og låse. Så den omsorgsfulle lille 3-åring klappet mor på sekken og sa: ”Er det tungt for deg, eller?”

Ola (2,5 år) og ei venninne løper rundt med en spade i barnehagen - for han er det et gevær - og tøffer seg. Blikkene våre møtes som i en duell, og han roper (sitert på brei Hedemarking som han selv snakker): "Nå skuter je deg!" Jeg detter om på krakken, og blir liggende med øynene lukket... Lenge.... "Nå skaut je deg" hører jeg svakt og litt usikkert fra jegeren. Så sier han til vennen: "Kan du skute'n opp att?" Jeg skytes "opp igjen", setter meg opp, og han utbryter lettet: "Nå skaut vi deg opp at vi".

I vinter da min datter var 1 1/2 år var vi to på butikken for å handle. Jeg var gravid, og gikk der med stor mage. Min datter trillet en av de små handlevognene, mens jeg hadde en stor en. Som vanlig freste den lille prinsessen min innover i butikken, på jakt etter sine favoritter: ost, pølser, yoghurt etc. for å legge i den lille handlevognen. Min datter har vært tidlig ute språkmessig, og har allerede lenge sugd til seg nye ord og vendinger. Julen i fjor fikk hun smake litt av min Munkholm alkoholfrie øl, og dette falt veldig i smak. I butikken denne vinterdagen stoppet hun plutselig brått opp, og la om kursen i retning øl-hyllene, for der fikk hun øye på noe hun dro kjensel på. Hun tok tak i en 6-pakning med Ringnes øl, og rev og slet i den for å få den ned i den lille handlevogna si, mens hun begeistret ropte høyt "øl, øl, se mamma, der er øl". En veldig flau men lattermild mamma med stor gravid mage prøvde deretter å få den lille prinsessa sin videre i butikken, mens de andre kundene holdt på å falle om av latter. Min svigerfamiliens danske aner gjør seg tydeligvis gjeldene nokså tidlig, he he...

Mamma og Simon lager lapskaus til søndagsmiddag. Simon er veldig ivrig i kokketjenesten, rører og rører i gryta uten stans. Mamma forteller at det skal bli godt med mat, og at hun gleder seg veldig til å smake på lapskausen Simon har laget - nesten helt alene. Simon ser ikke videre begeistet ut over at dette faktisk skal SPISES, og han sukker tungt mens han håpefullt utbryter sin kommando: "Magisk senter! La det bli smultringer istedet for lapskaus!"

Jeg gikk rundt i huset og vannet blomster da telefonen ringte. Jeg satte fra meg vannkanna, og glemte å vanne den siste blomsten som hang på verandaen.
Det var en stor, flott TÅRE (fucsia ). Senere samme dag kom Jesper bort til meg og lurte på: "Du mamma, skal du ikke snart vanne denna SURVA da?"

Gullkorn sagt da Markus var 2 1/2 år:
Han er mye plaget med tørr hud under øreflippen og på haka, og blir smurt før han skal ut i kulden i barnehagen. Tanten som har smurt ham har da først smurt haka og så ørene etterpå, hun sier til Markus at han ikke må spise snø når han kommer ut, for da blir han sår, markus tenker litt før han utbryter: "jammen jeg spiser jo ikke snø med ørene!"

Ikeagenerasjonen....
For å komme til hytta vår må vi gå en del trapper. Disse trappene er selvsnekrede og bygd inn i terrenget. Da mannen min bygde ny trapp, satt en fem år gammel nevø og fulgte nøye med. Snekkeren var tydelig irritert og sliten, fordi det var vanskelig å få til trappa mellom knauser og røtter. Etter en liten stund kommer det velmenende fra femåringen: "Hvem er det som har bygd den trappa som jeg sitter på da?" "Det er meg det" kommer det mutt fra onkelen hans. "Da var det synd at du ikke tok vare på bruksanvisningen!", kommer det kjapt fra gutten.

Jeg skal aldri være slem, jeg, mamma! Kanskje en gang iblant blir det vel!

Lille Caroline setter opp et spørrende fjes: - Mamma, da du var liten jente... Da måtte man vel gni to pinner mot hverandre for å få fyr...? (Mamma var på dette tidspunktet 24 år!)

Leah 3 år ville ikke at pappa skulle kjøpe båt:
"Vi kommer til å drukne alle sammen for pappa er så stor!"

Jeg har en sønn som hadde gledet seg lenge til å feire 4 -års dagen sin. Var i stor form på kjøpe senteret og handlet inn innbydelser, ballonger og div vi bruker i barne bursdager. Han satt ved kjøkken bordet og tegnet imens jeg skreiv innbydelser. Da de var ferdig skrevet leste jeg opp navnene til de som skulle få innbydelse. Til min store overraskelse satt han å så på meg med store blanke øyne, med tårer som trillet nedover kinnene. Men Robin, sa jeg, er du ikke glad? Han så på meg helt alvorlig å sa: Men mamma jeg er jo ikke bedt. Det endte med at jeg laget en innbydelse til han, fra han, og gleden var stor. Bursdagen ble feiret i sus og dus, og vi ler enda godt av gutten som ikke trodde han skulle få komme i sin egen bursdag.

Mamma smeltet da Rebecca 2 år sa:
"Du e Go`jenta mi, du mamma!"

Da mannen min holdt på og pusse tennene til sønnen vår på tre år sa han: Pappa da jeg blir stor og du blir liten skal jeg sette deg på fanget og pusse tennene dine så skal du få se hvor artig det er!

Terese 6 år mase og mase her, og jeg sier nei - lei av maset sier jeg til henne:
"Terese en ting må du lære deg først som sist, så blir det så mye lettere etterpå, og det er at når mor har sagt nei, så betyr det nei!"
"Men det nøtte ikke si nei til oss, det vet du" kommer det kjapt tilbake
Så legger hun ironisk til: "og det har du sjøl sagt"

Min nevø, som bodde i Trøndelag, på 4 år (den gang) hadde sprunget uten sko ute hele formiddagen, og jeg (samt foreldrene) hadde forgjeves prøvd å få på han sko, uten å lykkes… Etter en stund spurte han meg om hjelp til å ta opp noen knuter på ett tau han hadde bundet rundt noen stolper. Og det var da tanten var lur og sa til han; ”eg ska hjelpa deg på ein betingelse!” -- ”Ka da, tante?” – ” Jo, hvis du tar på deg sko”. Gutten rusla inn i gangen og begynte å ta på seg mens han sa litt høgt til seg selv: ” De e to betingelsa… for de e to sko!”

Ola var 4 år og lekte sjørøver. Han kom inn på kjøkkenet og "skjøt" meg med vannpistolen sin. For å være med på leken ramlet jeg ned på gulvet. Han trodde immidlertid det var alvor og løp bort til meg mens han ropte: "Mamma, mamma du ble ikke død. Jeg skjøt bare med en fordøyelsespil!"

Min datter Mina var fem år og det var like før jul.. barna mine lurte på hva jeg ønsket meg til jul.. og jeg lo og svarte snille barn, da ble hun veldig betenkt og svarte: Da må du få flere barn mamma...

Pappa og Tobias (4 år) var på kjøkkenet å lagde middag. Tobias rørte i gryten da pappa sa: "du må holde på pannen når du rører!" Tobias synes det hørtes litt rart ut, men gjorde så han ble fortalt:
Holdt seg på pannen mens han rørte!

Min datter på 2 og et halvt år sa til meg: ” Kan du si Nemo, Mamma?
”Ja,” sa jeg ” Nemo!”
”Kjempeflott mamma! Du er flink!”

Barnehagen hadde besøk av lokalradioen og intervjua nokre av barna der. Det dreide seg om stortinget. Anna 5 år vart spurt om ho visste kva storting var, og det visste ho. Ho svarte: Et kjøleskap.
Hmmm....sa radiodama. Anna igjen: Ja, ekje kjøleskap en stor ting da?

Are var 5 år gammel, og Tina var 3 år gammel. Tina skravla og klagde ved matbordet og pappaen ble lei av å høre på henne. Han sa; "Tina, kan ikke du være stille en liten stund, se på Are, det kommer ikke en lyd ut av munnen hans!". Det ble helt stille og etter en lang stund sa Are:
"Men du pappa, det kommer noen lyder ut av meg."

Mi førstefødte jente, Johanna, kom med en uforglemmelig påstand da hun var ca. 6 år. Det var en kveld en helt vanlig travel hverdag, og under tannpussen var både hun og lillesøsteren ganske lite samarbeidsvillige. Det tærer som kjent på den lille tålmodigheten som er igjen etter en lang dag, og humøret mitt ble det man kan kalle mørkt. Da var det Johanna konstaterte følgende: "Mamma, du er en dronning-surpomp du!".

Har en datter Amilde Marie som blir 4 år i august 2006. Da hun var 3 år fikk hun ligge inne hos oss en natt da hun var redd på sitt eget rom. Sånn i 05 tiden om morgenen ble vi vekket av hennes nyfødte babysøster og dermed måtte mamma’n opp å puppe.
Selvfølgelig våknet 3åringen, som satte seg opp i sengen å nærmest ropte ut: ”Herregud mamma! Du ser jo ikke ut, du ser jo ut som han Pinoccio på haue!”
Tidlig på morran var det, men da måtte vi alle 3 le…!

Det var 17.mai-06 at mamma og pappa skulle bade lillegutt etter en lang 17.mai-feiring. Mens lillegutt bader og koser seg, sitter mamma og pappa og småprater ved siden av. Så sier pappa til mamma: "Du er så nydelig du". Og før mamma rekker å svare noe tilbake, hører vi høylytt fra badebaljen: "Kødde du!?" Da lo vi godt! Lillegutt er 15 mnd gammel. Selv om han egentlig ikke sa det av mening, så var det akkurat det han sa!

Vår lille datter på snart 3 år ble overlykkelig for å ha funnet igjen sin lille "prinsesse" børste. Hun gikk glad og fornøyd bort til pappan og begynte å børste han mens hun sang: "happy børste too you, happy børste too you!"Tror hun har misforstått litt betydningen av den sangen

Vi var i helgen på Trysil, og pappa og Arian 4 1/2 år sto på driving rangen og slo golf. Vår lille krabat var svært så tålmodig, men på bøtte nr 2 var det andre ting som fanget oppmerksomheten. Etter en ispause, var det mest morsomt å leke med ballmaskinen. Vi ville etter hvert reise opp på hytta, og maste for at han skulle slå opp de siste ballene (ettersom pappa ikke fikk slå de).
Pappa: Arian slå ferdig, nå
Arian: Jeg har fortsatt pause
Og slik holdt vi på en stund. Tilslutt ble han lei av maset vårt.
Pappa: Nå har du hatt lang nok pause, Arian.
Arian: Hvis dere fortsetter å mase på meg, så blir pausen bare lengere og lengere!

Emilie 5 år studerer rekkverket på verandaen og sier:
-Pappa, rekkverket har blitt skalla...

Da Ina 2 år så en gjeng med rød-russ sa hun: "Alle sammen har nattdrakt på seg!"

Mia på 3,5 år er veldig opptatt av hva som er rett og galt. Så vi spurte om ho skulle bli politi når ho blei stor. Da kom svaret kjapt: Nei. Alle menneskene kan passe på hverandre. (Hadde bare vært sånn, ja...)
Jeg satt å spilte spill med ungene, å det var minstejenta 2,5 sin tur til å kaste terningen. Jeg ba henne kaste terningen. Dermed tok hun terningen, reiste seg å kastet terningen i søpla.

Det var en periode hvor jeg var sykemeldt og da sa min datter Christine på 7 år "Har du fått den FRIHETSVARIANTEN igjen mamma?!" (Alltså sykemelding)

Jenta vår på 3,5 år var i barnehagen og de skulle kle på seg for å gå ut. Så spør hun barnehagetanten kan jeg ta på meg bobble akken og bobble uksen? Så spør tanten hva sa mamma at du skulle ha på deg ut? Lille Mathilde ser på hun og sier, mamma sa jeg skulle ta på kjeledressen, men jeg hørte ikke at hun sa det...

Anja 4 år hadde fått med seg at den runde linjalen i pennalet te storebroren heter gradskive. Plutselig for hun ut terrassedøra med den "Ska bare sjå koss månge grader der e ute!"
En dag var vi på besøk hos bestemor og jenta vår ville ha med tante ned i kjelleren for å se på store KAREKARE - tante ble undrende med tulla ned i kjelleren, og det hun snakket om var det store badekaret.

Mannen min er ofte full av sot og aske i hele ansiktet når han kommer hjem fra jobb. Karoline 2 år står og venter på pappa. han kommer inn døra. mørk og nesten ugjenkjennelig. karoline roper ut: "Se mamma! Pappa møkkete - pappa er en møkkamann?"

Mari på 3 år hjalp til med å rydde på kontoret. Der fant hun et stort turkart over Trollheimen som hun møysommelig brettet utover på gulvet. Siden familien akkurat hadde begynt hyttebygging i denne fjellheimen, og snakket mye om "når hytta blir ferdig", ilte mamma til og sa:
-Hmmm! Ska tru ka dette er kart over....? - Kart over 9!

Datteren min, Maren, var ikke helt fornøyd med meg da jeg sa at hun ikke fikk gå på besøk til nabojenta tidlig en lørdag morgen. Jeg sa hun måtte vente til vi var sikre på at de hadde stått opp. Dessuten måtte de jo få spise frokost først.
” Da stikker jeg av ” sa Maren. ” Ja, vel”, sa jeg. ”Men da må du kle på deg mer” sa hun. ”Men jeg skal da ikke være ute” sier jeg. Da ser hun på meg og sier ” jeg vil jo ikke dra alene!”

2. juledag sa datteren min Amalie på 2,5 år "Jeg elsker deg" til bestemoren, og siden da har jeg selvfølgelig ventet spent på å få høre det jeg også. En uke senere fikk faren høre det, og jeg ventet spent videre. Så i helgen mens vi var på tur kom gullkornet "Eg elske deg, eg. Alt du har gjort og alt du har gitt meg!" Jeg holdt jo selvfølgelig på å sprenge av glede og stolthet. At det egentlig er en sitat fra Babar bryr jeg neg fint lite om... Andre derimot synes jo at det er ufattelig morsomt.

Lille Ole på 3 1/2 år kom springende inn på kjøkkenet når mamma sto å rørte i grøten. Ole: mamma, æ e sulten!! Mamma: du må vent til grøten e færdig lille vænn! Ole: når e den færdig da??? Mamma: når den e blitt tjukk. Ole: like tjukk som han pappa!?!!!
Karl Henrik er sint på pappa; veldig sint.
Han tramper i gulvet og sier:
"Skal jeg klippe av deg alt håret? Det tar lang tid før det vokser ut igjen altså!"

Karl Henrik står i gangen sammen med mamma og pakker barnehagesekken. Anton Andreas er veldig trøtt og vil ikke stå opp etter mange beskjeder. Mamma ber Karl Henrik å gå opp for å vekke broren.
Da hører mamma fra 2.etasje med en mild guttestemme:
"Anton: nå må du stå opp. Vi skal snart i barnehagen"
Ingen respons.
Da kommer det fra Karl Henrik:
"Anton MÅ JEG BRUKE DEN SINTE STEMMEN MIN????".

Vår fiskeglade datter, Sunniva, som blir 3 år i april, har siden hun lærte seg å gå vært med pappaen sin på mang en tur for å prøve fiskelykken.
Som regel ble det fangst av torsk og sei, men denne gangen fikk de noe på kroken de ikke hadde fått før. Som vanlig ville jo pappaen at datteren skulle kunne navnet på flest mulig fiskearter.... Denne fisken gikk for det morsomme navnet Knurr, og pappaen skulle få henne til å si og huske det....Det han IKKE tenkte på var at hans lille øyesten ikke kan si bokstaven "R", men i stedet bruker "L". Må si jeg ble noe overrasket og litt latterfull da hun kom løpende inn døra, vill av iver i blikket og ropte: Pappa fikk KNU... i dag! Vår datter undret seg noe hvorfor mammaen lo slik...

Her er et lite luksusproblem som jenta vår kom med i vår: "Åhh, mamma! Eg vil ikkje i barnehagen. Det er så mange som vil leike med meg og det er sååå bale. Eg orkar ikkje det maset!" Anette 5 år

Lille Mathias på 3 år har til mammas store forskrekkelse klatret opp i
vinduskarmen i stua. Mamma skjenner at der kan han ikke sitte, han må komme
NED! Mathias seier da: "Nei, eg er jo til PYNT!".

Etter middagen pleier vi å sitte en stund å småprate, mest fordi vår 5-åring bruker uendelig lang tid på å spise ferdig. Så sitter hun og undrer på hvem mamman til pappa er og pappan til pappa, og hvorfor de ikke er gifte. Den dagen spurte hun: "hvorfor heter hun farmor"? -jo, fordi hun er mamman til pappa, sa jeg.
-Men hva er farmor til deg da, undret hun. "eehh, hun blir svigermoren min", svarte jeg. -Åå, sa hun
betenkt, "men hvem er svigermoren min da"?

Min datter på 2 år, Lisa, skulle få julegrøt i barnehagen. Og en av de ansatte så at hun spiste mye grøt, så hun spurte: " Er du glad i grøt, Lisa?", Da svarte en fornøyd liten mammajente: " Jeg er glad i mamma"..

Caroline 5 år: Tante var du mammaen min når jeg var liten?

Mathias har vært veldig flink til å ordlegge seg siden han var ganske liten, men av og til blei det litt feil allikevel, (men veldig morsomt for mamma og pappa!) Han var ikke eldre enn 2 da han plutselig en dag begynte å bruke uttrykket "Har du sett på maken"- BERRE at han sa "Har du sett på NAKEN?"

Mathias 2,5 år forteller noko morsomt fra barnehagen, og mamma og pappa ler godt med han. Da kommer det fra poden - " Ikkje le meir nå! Då ler hjerta mitt og!"

Mamma var litt streng med rampete Robin på Spar, så Robin utbrøt med skikkelig truende stemme: "Eg ska sei det te voksne i barnehagen!" Dette fikk selvfølgelig alle rundt ham til å dra på smillebåndet.

"Her er det bare gamle hus. Vi har mye bedre hus!"
- Marius 5 år, etter å ha besøkt ei bygd i Østerdalen

Vi har en herlig datter på 2 år som nettopp har begynt i familiebarnehage hvor barnehagetanten heter Berit. Datteren vår sover fortsatt en time på dagen, og i barnehagen sover hun på en madrass på gulvet. Dette synes hun er så gøy og snakker ofte om det. Men... hun sier det på denne måten:
"Hos Berit sover jeg på dassen!" Det er ikke så greit å skjønne forskellen på madrass og dass for en toåring... For de som ikke vet det tror vel at den stakkars jenta ikke har det helt greit hos Berit :-)

Her om dagen tok jeg 3-åringen min på fersken når hun rotet i den gamle sminken min, og selvsagt hadde hun klint masse i ansiktet. Jeg ble naturlig nok irritert, både fordi den er tredje gangen jeg tar henne på fersken med dette, og fordi jeg er redd for at hun skal få allergiske reaksjoner så jeg kjeftet på henne, og avsluttet tiraden med :"Har du forstått?!" Hun svarte meg ikke, og ble bare liggende og se fremfor seg. "Forstår du hva jeg sier, frøken?" gjentok jeg. Da satt hun øynene i meg, og svarte: "Jeg har ikke kontortid nå!"

Da sønnen min Joakim var 3,5 år gammel stoppet vi på en spillemaskin og puttet på 50 kr. Så kom en service man og tømte den for penger mens vi måtte vente. Da han senere på dagen var hos mine foreldre som var barnevakter sa han alvorlig til bestemor: Dumme mannen tok alle pengene til mamma. Så da jeg kom for å hente han lurte min mor fælt på hva som hadde skjedd : )

Gutt 4 år.Snakker med en kamerat på samme alder.
gutt 4år: Skal jeg lære deg et stygt ord
kamerat: JAAA!!!
Gutt 4 år: BANNEORD, det er et stygt ord det.
kamerat: OII, det var et stygt ord

To jenter bygge lego hus. Begge er 3 år.
Jente 3: Jeg bygger en bondegård jeg.
Venn: Det gjør jeg også
Jente 3: skal vi bygge de sammen så vi får en STOOOR bondegård?
Venn: JAAAAAA
Jente 3: Ja så kan vi ha samdrift!

Sunniva (3 1/2) kommer inn på mamma og pappa sitt soverom en morgen. Mamma spør om hun synes lillebror ligner på henne. Da svarer hun kontant: ”Han ligner litt på naboen og!”

Gutten vår, Hauk Erik var endel plaget med forkjølelse med kraftig hoste, han var blitt kjempeflink til å svelge unna disse grufulle medisinene vi tvang på han...og dette var i en tid han likte å lese bøker selv, vi hadde lest dem så mye at han kunne dem utenatt, og det var altså det at han trodde han kunne lese som fikk frem hans lille gullkorn: jeg har akkurat gitt han en dose hostesaft og han holder
flaska og kikker på teksten og "leser":"Smaaaker vvonndt!"

Caroline 3-4 år var og handlet med mamma på kjøpesenter: "Mamma kan me kjøpa någen leker te meg?"
Mamma: "Nei -me har ikkje penger
Caroline: "ja, men mamma da! Me kan jo barra ta pengekortet ditt!

Jente 4 år: ”Alt går bra når en har en mamma, mamma.”

Jente 4 år: ”Den eneste måten å stoppe meg på mamma, er å bli sint”

Etter å ha tømt sparebøssen utover bordet gikk min sønn på 5 år gjennom alle kronestykkene. Prøvde å telle så godt som han kunne. Plutselig kom han over en peng som han aldri hadde sett før. Nemlig en Euro. Sønnen min så lenge på pengen og sa: Pappa....er det dette som er en lærepeng?

Sunniva, 6 år: "Ein barnehage er mer som et gamlehjem for barn."

Linn Rebecha 5 år: Mamma hvor kommer han i fra ?
Han kommer fra Finnland.
Har noen funnet han da?

En morgen satt Ine Marie (3 1/2 år) og sang ”På låven sitter nissen…” og da hun er ferdig å synge – utbryter hun ”Mamma, nissen på låven er ingen snill nisse!”
”Åh?, sier jeg”.
”Nei, han deler jo ikke grøten sin.”

Caroline 4 år: Mamma,- da du var lita jente, måtte man gni to pinner mot hverandre for å få fyr da....?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer