Gullkorn - Natur og dyreliv

Publisert
Sist oppdatert

Om natur og dyreliv, gullkorn fra barn. Her er forklaringene du ikke fikk med deg i naturfagtimen!  

Vi var på besøk hos oldemor som hadde hengt opp fuglemat i treet, og vi sto litt og kikket på kjøttmeisene før vi gikk inn. Inne hos oldemor kan han ikke få vente med å fortelle : "Vi så 1-2-3-4-7-9-10 kjøttdeiger ut i treet".

Dette sa min lillesøster Linnea, 3år til meg en dag i sommer da vi var sammen:
"Vet du hva jeg har lært i parken? Jeg har lært at frosker ikke alltid er frosker. De er noe før de blir frosker. Vet du hva de er da? De er rompehull!"

Gutt nesten 6 år:
- Mamma, mamma se... der er det svarte sauer! Sier de bæ på et annet språk?

Sandra 5 år på biltur til bestemor; Se mamma, der står mange kuer. Hvorpå jeg svarte - det heter en ku og flere kyr, vennen min. Etter noen mil dukket flere kyr opp, da kom det fra Sandra; se mamma, der står en ku og flere kyr!

Den første gangen Elise (ca. tre år) la merke til at månen ikke var full ropte hun bestyrtet: "Mamma! Månen er ødelagt. Pappa må reparere den!". Pappa kan alt!

Overhørt i barnehagen, en gutt og jente lekte med bondegård og dyr:
"Når jeg ble 4 år ba jeg dere på Mc Donalds, men når hestene har bursdag så ber de med seg de andre hestene på HESTaurant".

Eirik, to år, hadde mye omsorg for pappa en tidlig vårmorgen da han kom opp i vår seng da han utbrøt: "Å nei! Fuglene bråker og pappa sover!". Nå tror vel jeg at fuglesangen var mindre forstyrrende for pappa enn toåringen da, men...

Hjertesukk fra en SFO- leder:
Samtale i SFO-en: Barna leker med plastdyr og har laget bondegård. Thea på 6 år er giraff, og spør Tom på 7 år, som er bjørn: ”Spiser sjiraffen bare gress...?”, hvorpå Tom svarer: ”Thea, giraffen drikker Solo og spiser sjokoladepålegg - det er derfor den har de fargene”.
Thea ser forundret på ham og sier: ”...men bjørnen da?” Tom ler, og svarer: ”åååå... den spiser jo bare sjokoladepålegg - den er jo brun!” Og så leker de videre...

Emma 3 år: "Bestefar hva sier ulven???"
Bestefar: "Auoo "
Emma: "Hvorfor sier ulven det? Har ulven vondt?

Sønnen til kjæresten min skulle få døpe en av kattungene som akkurat var blitt født. Det var 4 kattunger, 3 grå og en sort. Kevin, som er 3, 5 år, ville finne et navn til den sorte pusen. (Naturlig nok, siden det var den som skilte seg mest ut i flokken...). Hva vil du kalle den da? - spurte jeg. Han kikker på kattungen og svarer "GRÅPUS!"

Tobias sputre mamma hvorfor vi har blomster ved inngangsdøren?
Mamma svarte at det var for å ønske gjestene våre velkommen! Da utbrøt Tobias sjokkert: Er du helt vill mamma! Blomster kan jo ikke prate!

Det var tidlig i vinter at femåringen min Embrik og jeg var ute å gikk. Det var mørkt og stjerneklart..
Embrik pekte: "Mamma, se der er månen!" Vi småprata og rusla et stykke til. Månen så litt annerledes ut fra en annen vinkel.. Embrik fortsetter: "Neimen mamma se, månen har mista en bit siden sist jeg så på den! Den må ligge borti skogen her et sted!"
Så gikk vi ei lita runde og så etter måneskalken...

Min sønn på 5 år og hans like gamle venninne var ute å lekte med meitemarker. Da sa hans veldig hesteintesserte venninne plutselig: "Se marken har fått markføll!"

Sagt av Johanna fire år:
Vi bor på gård med kuer, griser og hester så når grisene skal slaktes så gjør vi det selv hjemme på gården. Johanna har alltid vært den som skulle være med helt fra hun har vært liten. Så var det en gris som ikke ville fanges og da sa Johanna " Så så lille gris, stå stille nå så vi får drept deg!"

Johanna får også lov til å leie ut hesten sin selv i hagen, så var det en dag hvor hesten ikke ville gå for den hadde funnet så fint gress å spise på veien, da sa Johanna "Vill du virkelig bli noe tjukkere enn det du er nå?"

"Det er IKKE SMART" sa Ina 3 år, da svanen stakk halsen under vann.

Odin, 3 år og 10 mndr:
Odin: "Pappa har sagt at vi skal kjøpe nye trær!"
Mamma: "Ja, epletrær og plommetrær"
Odin: "JA" Og, og, og, og, eeeh, MAJONESTRÆR!"

Caroline, 4 år, så en showshow: Se en isbjørn!

Caroline 5 år: Hvorfor er det tang og sånn i sjøen, er det liksom fordi det
skal være litt skummelt eller?

Når en er 3 år, så vet en gjerne at melka, den kommer fra kua. Og så var det en uke vår 3-åring var ordensmann i barnehagen. Han var så ivrig og flink med å hjelpe nte med å dekke på bordet. Satte på pålegg, brød og til sist melka. Det var disse små melkekartongene med skrukork på. Plutselig var han så uheldig å velte den ene melka, så melka rant ut på bordet. Da ropte han ut:
"Anne, Anne, kua har glemt å skrue på korken skikkelig!"

Caroline 4 år stiller et godt spørsmål: "Finnes det flere regnbuer, eller er det akkurat den samme regnbuen som kommer igjen?"

Regine 3 år: "Når jeg blir stor hest skal jeg få lange bein!"

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer