Gullkorn - om mat

Gullkorn - om mat
Publisert
Sist oppdatert

Ina 3 år: Når vi drikker melk får vi melketenner og når vi drikker saft får vi saft-tenner!

Tobias 4 år, satt og spiste Yoghurt, han slafset i seg. Pappa sa at Tobias måtte kose seg med yoghurten, da tok Tobias opp yoghurtbegeret og koste med det.

Da jeg hadde mitt barnebarn Anna på 2 år på besøk,ville jeg jo så gjerne at hun skulle spise litt. Men hun ville jo leke HELE tiden.
Jeg spurte stadig: "Yoghurt? Bolle?? Pære???"
Da jeg hadde vært innom det meste og beste,ser hun på meg og sier bestemt: "Sutt og mas farmor!" Jeg tok hintet og vi lekte videre, spise kunne hun gjøre hjemme. 

Min egen datter, som da var 2 ½ år, fikk eplejuice til frokost. Noe det tydelig var lenge siden hun hadde drukket, for etter å ha tømt glasset, kom det så hjertelig: ” Åh, da va så godt me eplejuice, eg vert heilt eplisert”.  Vi lo godt, og jeg vet den dag i dag ikke helt hva det ordet betyr, men at det var godt var det ingen tvil om!

Mari 3 1/2 år: "Vegetarianer; det er sånne med fjær på hodet det!" (indianer)

Les også:
- Gullkorn om kjærlighet og kjønnsroller
- Gullkorn - om liv, død, Gud og sånn 
- Gullkorn om mat 
- Gullkorn - kropp og fysiologi
- Gullkorn - hverdagsliv og familie

Tom, 4 år:
I et forsøk på å få han til å spise mer middag sa vi at han måtte spise mye så han skulle bli like store og sterke som oss. Han kikket da skeptisk opp på oss, og sa "pøh, jeg bare bæsjer det ut igjen, og så er jeg like liten igjen!!"

En 4-åring etter en lang dag i barnehagen. Vi skulle spise middag og guttungen var litt grinete, så jeg spurte om han ikke var sulten i magen? Da kom det fra han; " Næhæi! For jeg er sulten i foten!" Han var skikkelig morsk og trampet i gulvet fa han sa dette, jeg kunne ikke annet enn å le da. Det endte med at han spiste middagen sin.

Olav 3,5 år: "Når jeg spiser knekkebrød sammen med brødskive, da blir brødskiven bråk."

Robin, 3 år, fikk høre på julaften at det ikke var sikkert at nissen ville komme hvis ikke barna spiste opp middagen sin. Så det første Robin roper ut når nissen kommer inn døra er: "Eg har spist opp alt, eg!"

Etter lunsj i parken spør en av parktantene Henrik (4 år) om han skal tørke av seg "saftbarten". Henrik svarer:" Det er ikke saft, det er antioksidanter." (Tines mana juice)

Gutt på 2 år er VELDIG glad i seigmenn, så det vanker som regel noen sånne til lørdagens barne TV. En gang fikk han seigdamer i stedet, og satt og studerte disse litt. Fikk forklart at det var damer, siden de hadde pupper. Han og faren var i butikken, og skulle handle lørdagsgodt, hvorpå sønnen min hopper opp og ned i setet på handlevogna mens han roper høyt til damen i kassa "SEEE - puppedamer!"

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer