Gullkorn fra barn - TV, bok, eventyr og musikk

Publisert
Sist oppdatert

Min søster og hennes sønn på 3 år var ute og gikk tur i parken. Ei dame med en blå tights på seg kom joggende imot dem. Hun hadde også en rød jakke knytt rundt livet. Lille Mathias stoppet opp og sto med måpende øyne mot damen, og ropte alarmerende:
-Se, Supermann kommer!

"5-åring: Mamma, ser alle engelskmenn ut som Postman Pat?" 

Thorbjørn 2,5 år: "Jeg er supermann!!" (Løper rundt med hettehåndkle) "Oi, supermann må ha ny bleie..."

Gullkorn fra min sønn da han var 4 år gammel. Min mann drev å pusset opp badet, satte opp nye gipsvegger og slikt. Gipsplatene var 240 høye og 90 brede og veide ganske mye. Mine sønner fulgte spent med da far bar de tunge veggene og spikret de opp. En av veggene glapp ut av hendene hans og rett ned på stortåa hans (han brakk tåa) og selvsagt skrek og hoppet mannen min rundt med tårevåte øyne. Guttene hadde aldri sett sin far gråte før så de stirret storøyd på han. Noen dager senere satt vi å så på en film om superman, og da sa jeg på spøk til guttene; ”Dere vet vel at det egentlig er pappa som er superman?” Kjapt kom det fra eldsteman (4 år gml da). ” Nei det er han ikke! Han tåler jo ikke å få en vegg på tåa en gang uten å grine!”

Vi har regler for hvilke programmer vår kjære sønn Simon på 5 år får lov til at se på TV. En kveld hadde vi en diskusjon om et program på Cartoon Network som han gjerne ville se. Jeg sa nei. Men siden han liker å argumentere, såg han alvorlig på meg og sa: Jeg kan gi deg fem gode grunner til at jeg må se det, tar frem hånden og teller på fingrene…..1..5..3..4..5!

Jeg og datteren min på 4 år var på vei hjem fra ei venninne. Vi hadde en slik gammel klokke i bilen som man skrur på når man skal stille den.
Kl. var blitt nesten 18.00 og jeg hadde lovet henne at vi skulle rekke barne tv. Og hun hadde lært seg hvordan klokken såg ut når det var barne tv. Vi var et stykke hjemme fra og kom ikke til å rekke det.. Så brått, strekker hun seg og skrur klokken tilbake. Ser på meg og sier: eneste sjans mamma, eneste sjans! Gjett om jeg lo... Jammen kjekt alt våre søte små sier.

"Hiv og hoi snart er skatten vår, så kan vi lukke øyne de neste hundre år!" Marius 3 år.

Liam 3år:
Donald = DUMDAL

Sander, nesten 3 år, satt og så på sitt første nyttårshopprenn på tv. Han sitter uvanlig stille og rolig. Kjempefasinert. Etter en stund snur han seg til oss i sofaen og ser på oss med trillrunde, forskrekkede øyne og sier på utpust:
- Det der ser nesten farligt ut!!

Vi sitter og ser på skihopp og pappa spør: "Vil du bli skihopper når du blir stor?"
"Nei - eg vil ikkje falle. Det er jo aua det!!!!" Kristian 2 år.

Ida Marie var 4 år og hadde nylig vært og handlet i Sverige. Hun ble sittende å se på reklamen om brunost på tv. om Amerikaneren som kom til norge og prater engelsk, spiser brunost og snakker norsk. Hun blir sittende å tenke litt før hun sier:
" Jeg lurer på hva som skjer om Svensker spiser brunost jeg."

Simen er min lille nevø på 2 1/2 år. Han er veldig glad i å høre på CD'er med eventyr. Bestemor og bestefar hadde derfor kjøpt en CD med mange eventyr som han og hans storesøster hørte på med glede. Spesielt var eventyret om de 3 bukkene Bruse spennende! Det ble ikke bedre av at Lasse Kolstad leste eventyret med sin mørke basstemme! Helt stille i stua var det da! Så kom
partiet der trollet buldrer: "Hvem er det som tramper på min bru?!". Simen
snudde seg mot bestemor og sa bekymret: "Det var ikke meg!!!"

Jan Olav 2 år: "Lillesøsteren min er 3 kg pepper" (Har hørt mye på pepperkakebakesangen i Hakkebakkeskogen)

Vi satt i bilen på tur hjem etter å ha badet i oasen. Mannen min starta opp stereoanlegget og musikken som kom på falt kanskje ikke helt i smak.
"Kolles musikk e de der?", hørte vi fra baksetet. "De er sånn derre heavy metal!" svarte Frode. "Heavy metal.... Ka e de?" spør hun igjen. "Å hærregud", utbryt lillesøstra, "Det e jo sånn metall som dæm har hevvi!" (kasta).

På Idolshow, Hege spør Amalie 5 1/2 år om det er kjekt? "Ja, det e så kjekt at eg meste grine!" svarer Amalie.

Det hender at det går dyreprogram på tv. Dette kan jo være både fengende og lærerikt for små barn. Denne morgenen var det hestene som praget skjermen. Selvsagt kom det litt bilder fra bedekning også. Dette så Ida på med store øyne.
Hun utbrøt plutselig. ”æ kainn sjå at hainn eine står å skubbe i fart ja”!

Henrik på fire år sitter sammen med pappa og ser på håndballkamp. Plutselig utbryter han entusiastisk "Man kan klippe der og!" (striplete linjer på håndballbanen.)
"Når jeg blir stor, skal jeg bli med på Idol. Så skal jeg si at jeg er med fordi jeg vil bli brannmann, og at jeg synes Tor (Milde) er litt søt. Da går jeg sikkert videre." Leon 6 år.

Sunniva, 3 1/2 år, leser Babarboken for tredje gang i dag, denne gangen delvis alene. Så filosoferer hun. "Jegern er ikke snill. Han gjør sånn at mammaen til Babar holder på å dø. Kanskje han heller skulle spise persille er no sånt til middag da. Og ikke spise heffalomper væffal!"

Jente 4 år, mulig tilhenger av Barnas popshow: ”Jeg hater å ha på dress, assa mamma, det er likt for alle”

Dette hendte for noen uker siden. Før min sønn på 3 år skulle legge seg fortalte jeg eventyret om de tre Bukkene Bruse. Han følte spent med og syntes visst veldig synd på trollet som ble stanget ut i elven, og har nok misforstått hva bukkene bruse er, for på vei opp trappen sier han: "Mamma, sant trollet må passe seg så ikke julebrusen kommer og tar han"

Sunniva (5 år) hadde akkurat sett filmen "Stuart Little 2", og ble litt sentimental:
"No fikk e sånn verk i nasen, og sølepytta i auan, liksom!"

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer