Mikrohus

Guro, Mats og lille Erling bor på bare 18 kvm

- Du kan se ungen din hele tiden, om du så er på do, dusjer eller rører i gryta.

SMÅBARNSFAMILIE I MIKROHUS: Da Guro og Mats ventet barn, valgte de å bli boende i mikrohuset de hadde bygget. FOTO: Privat
SMÅBARNSFAMILIE I MIKROHUS: Da Guro og Mats ventet barn, valgte de å bli boende i mikrohuset de hadde bygget. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Å få baby er for mange nybakte foreldre synonymt med «vi må ha større plass!», men det behøver slett ikke være slik.

Ekteparet Guro og Mats Herman Aunevik bor med sønnen Erling (10 mnd) i et mikrohus på bare 18 kvm.

– Huset vårt ble ikke designet med tanke på at vi skulle ha baby, men målet har hele tiden vært å bo her så lenge det går an. Da jeg ble gravid forventet de fleste seg at vi skulle flytte ut av huset, men jeg blir litt trassig når folk har forventninger og tanker om hvordan ting skal gjøres. Jeg ville derfor bevise at det å bo i mikrohus med en baby går helt fint, sier Guro (28) med et smil.

Ikke behov for et stort hus

Idéen om å bygge mikrohus fikk paret da de bodde i en bolig som var alt for stor for dem. Bortkastet plass, økonomisk usmart og lite klimavennlig, var konklusjonen deres.

– Vi bodde på bygda hvor det var få boliger til leie og vi måtte ta det som var ledig. Vi endte derfor opp med et hus som hadde hele seks soverom og to bad. Vi brukte bare en liten del av huset og det var iskaldt om vinteren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer