Velge babyens kjønn

Guttemamma Ida (31): - Det var fysisk vondt å se rosa jenteklær

Mange norske par tar grep for å påvirke det planlagte barnets kjønn. På nettet florerer det av ulike tips, men ifølge fertilitetseksperten er det bare en metode som fungerer.

KJØNNSUTVELGELSE: For noen foreldre kan ønsket om å få et spesifikt kjønn bli så sterkt at de bruker store ressurser på å få det oppfylt. FOTO: NTB Scanpix
KJØNNSUTVELGELSE: For noen foreldre kan ønsket om å få et spesifikt kjønn bli så sterkt at de bruker store ressurser på å få det oppfylt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Er det egentlig mulig å påvirke babyens kjønn? KK har snakket med en kvinne som har prøvd det meste for å få det kjønnet hun ønsket seg.

Etter å ha fått tre sønner hadde nemlig Ida (31) et stort ønske om å få ei lita jente.

– Jeg må innrømme at det for meg gjorde fysisk vondt å gå i klesbutikker og se alle de nydelige jenteklærne som hang der, samt å se mødre som trillet vogner med rosa tepper. Men det var vanskelig å snakke med andre om hvordan jeg hadde det. Jeg følte at folk tolket det som at jeg mente guttene mine ikke var bra nok for meg fordi de var gutter, og at ei jente ville betydd mer for meg enn guttene mine gjør.

– Slike fordommer var vanskelige å møte. Jeg elsker guttene mine og ville aldri vært dem foruten! Dersom den fjerde babyen ble en gutt, ville jeg elsket ham like mye, men savnet etter en datter ville nok alltid vært der, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer