Tenåringsforelder

- Ha en samtale som voksne

Har du fått en full tenåring hjem midt på natta? Slik tar du det opp på best mulig måte.

UNGDOM OG ALKOHOL: Slik snakker du med tenåringen om fest og rusmidler.  Foto: Shutterstock / Pressmaster
UNGDOM OG ALKOHOL: Slik snakker du med tenåringen om fest og rusmidler. Foto: Shutterstock / Pressmaster Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du barn i tenårene er det godt mulig at du har begynt å bekymre deg for fester og rusmidler. 16-åringen din er kanskje mer og mer ute med venner, og du er ikke helt sikker på hva de driver med. For vi har jo alle vært unge en gang, og de fleste av oss har både erfart og sett ting vi ikke nødvendigvis ønsker at vårt barn skal gjenta. 

Gestaltterapeut og samlivsterapeut Bianca Schmidt forklarer til KK.no hvordan du som bekymret forelder kan forholde deg til tenåringene som begynner å merke gleden av å delta på fester. Men først og fremst trekker hun frem at det slett ikke er sikkert at du behøver å bekymre deg for at barna tar totalt av;

- Statistisk sett drikker ungdom mindre i dag enn de gjorde før. I tillegg er det mindre kult å se veldig full ut. 

Men, plutselig er uhellet ute og du får hjem en full 16-åring. Schmidt forklarer hvordan du kan gå frem for å få til en best mulig samtale mellom deg og barnet ditt. 

- Kommer tenåringen full hjem, er ikke det tidspunktet for å ha samtalen om alkohol. Da dreier det seg først og fremst om å sjekke hvor beruset tenåringen er, og få dem i seng og stelle med dem. Si at du skjønner at han eller hun er full, og at dere prater om det i morgen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer