Revne under fødselen

«Hanne» (43) revnet under fødselen

- Jeg kan være åpen om mye, men akkurat dette, det blir for intimt. Det er så ufattelig kjipt.

REVNET UNDER SIN ANDRE FØDSEL: «Hanne» revnet bak i lukkemuskelen, og gikk med plager i to år før hun fikk hjelp. FOTO: NTB Scanpix
REVNET UNDER SIN ANDRE FØDSEL: «Hanne» revnet bak i lukkemuskelen, og gikk med plager i to år før hun fikk hjelp. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tobarnsmoren «Hanne» (43) (som ønsker å være anonym) er ikke en av de heldige som kan fortelle om ukompliserte fødsler. Førstemann måtte forløses med tang, og andre fødsel ble enda tøffere.

– Jeg fikk spinalbedøvelse istedenfor epidural, og bedøvelsen gikk ut akkurat i utdrivningsfasen. Jeg fikk panikk, og var ikke særlig samarbeidsvillig på det tidspunktet. Plutselig gikk alt veldig fort, og jordmor prøvde å klippe for å skape mer plass, men så revnet det bak i lukkemuskelen.

Hanne fikk beskjed om revneskaden umiddelbart etter fødselen. Hun satt med sin nyfødte datter i en times tid, før hun ble sendt ned på operasjonsbordet for å sy.

– Jeg var full av hormoner, og alt var bare kaos. Jeg husker at jordmor var veldig lei seg, men jeg skjønte ikke omfanget av skaden på dette tidspunktet.

Alt så tilsynelatende greit ut etter operasjonen, og Hanne ble etter hvert sendt hjem uten særlige restriksjoner, og med begrenset mengde smertestillende.

– Jeg merket at jeg ikke hadde den funksjonen jeg skulle ha hatt, men det er så utrolig tabu å snakke om slike ting. Jeg ville ikke snakke om det med noen, og prøvde nok å overse problemene litt. Jeg hadde en nyfødt baby og en toåring i huset, så det var nok å holde styr på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer