Barn ensomhet

Har barnet ditt blitt ensomt i koronatiden?

– Om vi før pandemien hadde hørt om ungdom som satt hjemme et år, uten særlig sosial kontakt, ville vi bli bekymret for deres psykisk helse.

ENSOMHET BLANT BARN: Koronapandemien har ført til at flere barn kjenner på ensomhet og utenforskap. FOTO: NTB Scanpix
ENSOMHET BLANT BARN: Koronapandemien har ført til at flere barn kjenner på ensomhet og utenforskap. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Helt siden koronapandemien nådde Norge i mars 2020, har fagfolk bekymret seg over hvordan koronatiltakene vil påvirke barn og unge.

Nå ser det ut til at bekymringene var berettiget, da det fra flere hold rapporteres om at ensomhet og utenforskap blant barn og unge øker.

For noen uker siden delte Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon sin bekymring for situasjonen på Facebook. De fortalte om en melding de hadde fått fra engstelige venner til en ungdom som ønsket å ta sitt eget liv.

Gutten ville først ikke fortelle hvor han var, men etter noe politiarbeid fikk politiet kontakt med ham. Det viste seg at han hadde opplevd mye utenforskap og ensomhet i overgangen fra ungdomsskolen til videregående. Han følte seg mislykket og alene, og det var spesielt vanskelig i helgene.

Ungdomsavsnittet oppfordrer foreldre til å snakke med barna sine om utenforskap og hva de kan gjøre for å inkludere andre.

Spesielt vanskelig for ungdom

Maria Østhassel, kjent som Norges første TikTok-psykolog med kontoen @psyktdeg, sier ungdom trenger å se jevnaldrende for å føle på tilhørighet, utvikle sosial ferdigheter og selvfølelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer