Stor baby

Har Bjørn-Erik rekorden som Norges tyngste nyfødte baby?

Veide dobbelt så mye som en norsk gjennomsnittsbaby!

STOR BABY: Bjørn-Erik var så stor ved fødselen at sykehuskrybben nesten ble for liten. Foto: Privat
STOR BABY: Bjørn-Erik var så stor ved fødselen at sykehuskrybben nesten ble for liten. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyheten om at en brasiliansk kvinne fødte det som betegnes som en «kjempebaby», gikk verden rundt. Trebarnsmamma Maira Trevisan forteller blant annet til avisen The Sun at hun fikk sjokk da hun hørte at datteren veide hele 5,72 kg - noe som er omtrent dobbelt så tungt som en brasiliansk gjennomsnittsbaby.

Men babyen, som trolig er en av de største som er født på det søramerikanske kontinentet, er allikevel bare en miniputt sammenlignet med vår egen norske rekordbaby!

Ante at han var stor - men ikke SÅ stor

– Det første jeg tenkte var «Så stor! Går det an?!», smiler Hanne Heian. Selv om hun og ektemannen Harald under graviditeten visste at deres yngste sønn kom til å bli i største laget, ble hun temmelig overrasket da hun for 18 år siden fikk høre at hun hadde født det som trolig er Norges tyngste nyfødte baby.

For mens gjennomsnittsvekten for norske nyfødte i 1999 var cirka 3,5 kg, veide sønnen Bjørn Erik hele 7,1 kilo da han ble født!

Nyheten vakte en del oppsikt og ble omtalt i flere aviser, men familien valgte den gangen å takke nei til å stille opp i media. Nå når hovedpersonen selv har blitt voksen, synes familien imidlertid at det er greit. Bjørn Erik som i dag er atten år gammel, sier at han synes det hele bare er stas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer