Gravid

Har du hørt om «baby sprinkle»?

Du vet kanskje hva baby shower er, men vet du hva en baby sprinkle er?

BABY SPRINKLE: Mange har nok hørt om baby shower, men visste du at man steller i stand en baby sprinkle når familien venter sitt andre barn? Foto: NTB
BABY SPRINKLE: Mange har nok hørt om baby shower, men visste du at man steller i stand en baby sprinkle når familien venter sitt andre barn? Foto: NTB Vis mer
Publisert

Her til lands har det ikke alltid vært vanlig med hverken «Halloween» eller «baby shower», men det ser ut til at det har kommet for å bli.

Mange tenker nok fremdeles at baby shower er vel amerikansk. Hva betyr det egentlig? Vel, en baby shower går ut på å skjenke den vordende moren, og barnet i magen, med gaver.

Venner og familie samles med bleiekake, artige leker, cupcakes i blått og rosa, og selvfølgelig disse gavene, og som oftest blir mor overrasket med denne baby shower-en.

Mange ser nok på en slik baby shower som mest stas når man venter sitt første barn. Men hva gjør man når man blir gravid med sitt andre? Skal man kjøre på med en baby shower til?

Slik vi har forstått det, kan man da stelle i stand det som kalles for en «baby sprinkle». Sprinkle betyr dryss på norsk og høres egentlig ut som en roligere versjon av en baby shower, men det er altså snakk om en baby shower for familiens andre barn.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Halosleep.com, nettsiden til SleepSack-grunnlegger Bill Schmid, forklares baby sprinkle på følgende måte:

«En baby sprinkle er en type baby shower som skal feire familiens andre barn. Gavene består ofte av bleier, kluter og noen få antrekk siden familien som venter det andre barnet allerede har mye av det de vil trenge.»

Babylist.com legger også til at en baby sprinkle ofte er litt mindre enn en baby shower, så kanskje en baby sprinkle er det ideelle i disse koronatider?

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Kanskje trenger du også noen ideer til hvordan man kan arrangere en koselig baby shower eller baby sprinkle? Sjekk ut noen fine tips her:

  • Få gjestene til å sende inn babybilder av seg selv, og la den vordende moren gjette hvem som er hvem
  • Lag en kahoot med spørsmål om moren og gjestene, spørsmål om mammalivet, eller bare en artig quiz med spørsmål fra hvilken som helst kategori
  • Kjøp inn tekstiltusjer og tegn noe fint eller morsomt på bodyer som moren får beholde etterpå
  • Stell i stand en baby shower-vennlig «paint and sip» hvor dere koser dere med god mat og godt drikke mens dere maler på lerret!
  • Del ut kort til gjestene hvor de må gjette alt fra navnet på barnet til når hen blir født eller hvor lang hen er
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer