Sosiale medier

Har du hørt om begrepet «sharenting»?

Det er liten tvil om at vokabularet vårt er i stadig endring!

BILDER AV BARNA: Det å ta bilder og legge ut av barna har jo blitt heftig omdiskutert de siste årene. Noen mener at man ikke bør legge ut gjenkjennelige bilder av barna i det hele tatt før de er gamle nok til å bestemme selv om de ønsker å bli eksponert eller ikke. FOTO: NTB Scanpix
BILDER AV BARNA: Det å ta bilder og legge ut av barna har jo blitt heftig omdiskutert de siste årene. Noen mener at man ikke bør legge ut gjenkjennelige bilder av barna i det hele tatt før de er gamle nok til å bestemme selv om de ønsker å bli eksponert eller ikke. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at kule begreper for diverse fenomener stadig dukker opp på sosiale medier og blir en slags trend for en kort periode - gjerne begrep som er satt sammen av to helt alminnelige ord.

KK har tidligere skrevet om alt fra «zombieing» og «monkeying», til datingbegrepene «ghosting» og «submarining», hvor de to sistnevnte er måter å avslutte en relasjon eller et forhold på.

«Sneating» var også nylig en snakkis i de sosiale kanalene. Det har ikke overraskende noe med dating å gjøre, og er ikke spesielt hyggelig.

- «Sneating» er forferdelig. Det mangler ekthet og integritet og ødelegger for de ekte menneskene der ute, sa den australske datingcoachen Samantha Jayne til Daily Mails Female om fenomenet.

«Sneating» er nemlig satt sammen av ordene «sneaking» og «eating» og betyr at du går på date kun for å få et gratis måltid.

LES OGSÅ: Jenny Skavlan: - Derfor legger jeg ikke ut bilder av Åse på nett

Mange begreper

Amerikanske forskere har for øvrig også funnet ut at telefonen vår kan gjøre oss «phonely», mens «phubbing» er den nye trusselen for parforholdet, og høst- og vintermånedene vi er på vei inn i nå er «cuffing season».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer