Mobilbruk barn

Har foreldre lov til å sjekke barnas mobil?

Ny undersøkelse viser at mange foreldre jevnlig sjekker barnas aktiviteter på nett og mobil.

MANGE FORELDRE SJEKKER BARNAS MOBIL: Men selv om foreldre gjør det i beste mening for å beskytte barna sine, må de ifølge Redd Barna også være oppmerksomme på at de skal respektere barns privatliv. FOTO: NTB Scanpix
MANGE FORELDRE SJEKKER BARNAS MOBIL: Men selv om foreldre gjør det i beste mening for å beskytte barna sine, må de ifølge Redd Barna også være oppmerksomme på at de skal respektere barns privatliv. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Med tanke på hvor mye barn og unge i dag får tilgang til og blir utsatt for via mobil, synes jeg det er en selvfølge å sjekke mobilen til datteren min jevnlig, sier Ida Karine Heen.

Hun er en av mange foreldre som velger å holde nært oppsyn med hva barna gjør på nett og mobil.

En ny undersøkelse foretatt av Penetrace på vegne av Telenors «Den digitale foreldreskolen» viser nemlig at hele 51 prosent av foreldrene mener at de har en plikt til å sjekke barns mobil, nettbrett eller PC uten å be om lov.

65 prosent av barn mener at dette ikke er greit.

Snakker mye om nettetikette

Idas datter Nor Hermine (10) er imidlertid godt innforstått med at mamma sjekker mobilen i ny og ne.

– Vi har snakket mye om at vi voksne må få ha innsyn i mobilen hennes og at det er en forutsetning for at hun får ha mobil i så ung alder. Noen ganger sjekker jeg mobilen sammen med henne, andre ganger uten at hun er tilstede, sier Ida.

– Vi har snakket om nettetikette og om at det finnes voksne som ikke vil barn vel, og som bruker nettet for å finne barn de kan utnytte. Det er kjipe samtaler å måtte ha med et forholdsvis lite barn, men med dagens teknologi og det som følger med den, kommer man ikke utenom det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer