Har tenåringen fått seg kjæreste?

En gjenganger er konflikter om hvorvidt tenåringen og kjæresten skal få lov til å overnatte hos hverandre eller ikke.

DEN FØRSTE KJÆRLIGHETEN: Når kan man la tenåringen få lov til å overnatte hos kjæresten og har man grunn til bekymring dersom kjæresten er mye eldre? Foto: NTB scanpix
DEN FØRSTE KJÆRLIGHETEN: Når kan man la tenåringen få lov til å overnatte hos kjæresten og har man grunn til bekymring dersom kjæresten er mye eldre? Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Som foreldre til tenåringer, er det viktig å strebe etter å ha et åpent hjem og en åpen dialog, sier Inger-Lise Køltzow, forfatter av «Tiden med barn».

Køltzow er pedagog, kursholder, firebarnsmamma og jobber som lærer i ungdomsskolen. Gjennom yrket sitt som lærer, har hun sett flere eksempler på at unge kan finne ordentlig kjærlighet veldig tidlig.

Hun har riktignok forståelse for at mange foreldre kan oppleve det som litt uvant å skulle forholde seg til at tenåringen har fått seg kjæreste.

– Jeg merket selv at jeg ble litt stresset første gang en av sønnene våre hadde med en jente han likte godt, hjem. Jeg sukket til en venninne og hun svarte: «Jeg har alltid sett på sønnene mine sine kjærester som kamerater, jeg.» Det var et godt råd og hjalp meg over kneika, med å slappe av i noe som var nytt for meg. Jeg så på kjærester som kamerater. Etterhvert, når barna blir større, er det utrolig hyggelig hvordan familien utvides, med både kjærester og samboere, sier hun med et smil.

LES OGSÅ: Tenåringsforeldre bør vurdere å senke kravene sine

Krangler om overnattingsbesøk

Nina L. Behncke er coach og driver kurs og foredrag for tenåringsforeldre gjennom Modigmamma.no. Her hjelper hun tenåringsforeldre til å få en bedre dialog med tenåringen, bli bevisste, bygge selvfølelse og skape gode relasjoner. Når tenåringen får seg kjæreste sier hun det fort kan oppstå en ny type diskusjoner mellom tenåringen og foreldrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer