Sæddonasjon:

Hayley (42) jaktet etter sæd på Facebook

Nå har hun fått en sønn!

SÆDDONASJON: Hayley Hendrix gikk en utradisjonell vei for å bli mor til sønnen sin. Foto: Privat
SÆDDONASJON: Hayley Hendrix gikk en utradisjonell vei for å bli mor til sønnen sin. Foto: Privat Vis mer
Publisert

«Sperm Donation» er en offentlig gruppe på Facebook hvor folk over hele verden kan søke etter sæddonorer, eller tilby å være donor. Dette gjør de helt gratis, men ber gjerne om at den andre parten dekker eventuelle reiseregninger. Gruppen har 3000 medlemmer, og daglig er det noen som spør donorsperm. Blant dem var Hayley Hendrix.

Australske Hayley (42) flyttet til USA for drømmejobben, men fant på samme tid også kjærligheten. Hverdagen til Hayley og kjæresten var svært travel. Begge fokuserte på jobbene sine og levde det hun kaller en «Silicon Beach»-livsstil.

- I bunn og grunn betyr det at vi jobbet konstant med å bygge opp selskaper og reise jorden rundt, forteller 42-åringen i en e-post til KK.

Men Hayley begynte å kjenne mer og mer på ønsket om å få barn, og samtidig ble mulighetene for det mindre og mindre. Hun bestemte seg for å bli mor - med eller uten kjæresten.

Nå bor Hayley i Australia, uten kjæresten fra USA. Men i armene hennes ligger det noen som har blitt den nye kjærligheten i Hayleys liv, en sønn på ett år. Nå er det gått over to år siden hun bestemte seg for å bli mor. I løpet av denne tiden prøvde hun å bli gravid ved hjelp av kunstig befruktning, men lyktes ikke.

LES OGSÅ: Lege Geir Ivar Elgjo var anonym sæddoner. Nå oppfordrer han andre anonyme donorer til å gjøre det samme

STOLT MOR: Hayley fant sæddonor via Facebook. Et valg hun absolutt ikke angrer på. Foto: Privat
STOLT MOR: Hayley fant sæddonor via Facebook. Et valg hun absolutt ikke angrer på. Foto: Privat Vis mer

- Neste steg var prøverørsbefruktning, men det ville jeg ikke gjøre - jeg visste at jeg var frisk nok til å bli gravid på den «vanlige» måten.

Likevel kalte legene Hayley for «medisinsk ufruktbar». Men i hennes øyne var det ikke det som var problemet.

- Jeg manglet tilgang til store mengder kvalitetssæd!

Derfor logget Hayley seg inn på Facebook og begynte søken etter sæd. Hun opprettet også bloggen «Desperately Seeking Seemen».

- Dette var ikke noe jeg bestemte meg for over natten, men når jeg ser tilbake på det, kunne jeg ønske at jeg var mer åpen fra starten av. Å snakke om det som jeg har gjort vil forhåpentligvis vise andre kvinner at det finnes flere muligheter som ikke tømmer deg for penger.

Plutselig fant Hayley han som hun nå kaller bare DNA daddy. En mann som har hjulpet flere kvinner med å bli gravide.

- Vi snakket sammen i flere måneder, over telefon og via sosiale, før vi møttes. Vi delte mange felles verdier, hvordan vi ser på livet, oppdragelse og spørsmålet rundt hvor mye kontakt han skal ha. Han delte sin medisinske journal med meg, han testet seg for kjønnsykdommer, er frisk og i god form, drikker ikke alkohol, røyker ikke, og ønsket ikke å oppdra barnet med meg.

LES OGSÅ: Assistert befruktning: «Tvillinger» med to års mellomrom

Det han derimot ville var at barnet han og Hayley planla å få sammen, visste hvem han var.

- Og hvis barnet mitt ønsker å ha sin «DNA daddy» i livet sitt i fremtiden, så er det opp til ham. Han vil alltid være en stor del av livene våre. Jeg ønsket meg en donor som synes det var greit at sønnen min kanskje en dag ønsket å bli kjent med ham.

I fremtiden ser Hayley for seg at hun og de andre mødrene «DNA daddy» har hjulpet kan møtes et par ganger i året sammen med barna - som teknisk sett er halvsøsken.

- Jeg håper også å møte en fantastisk mann som kan være en flott rollemodell for sønnen min og som vil være med oss på denne reisen.

- Kommer du til å fortelle sønnen din om hvordan han ble til?

- Absolutt! Dette er vår historie. Vi har ingen hemmeligheter. Jeg tror ikke på å skjule opphavet til barnet mitt.

LES OGSÅ: Hvor bevisst er du på kjønnsforskjeller i barneoppdragelse?

ÅPEN OM VALGET: Å finne en donor til barnet sitt via Facebook, er noe Hayley kommer til å fortelle sønnen om når han blir eldre. Foto: Privat
ÅPEN OM VALGET: Å finne en donor til barnet sitt via Facebook, er noe Hayley kommer til å fortelle sønnen om når han blir eldre. Foto: Privat Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer