HELLP-syndrom: Gravide Hege (24) ble rammet av en livstruende tilstand

- Barnet må forløses med hastekeisersnitt NÅ, sa legen.

SVANGERSKAPSFORGIFTNING: HELLP-syndrom er en form for svangerskapsforgiftning som innebærer høy risiko for alvorlige komplikasjoner hos moren. Foto: NTB/Scanpix
SVANGERSKAPSFORGIFTNING: HELLP-syndrom er en form for svangerskapsforgiftning som innebærer høy risiko for alvorlige komplikasjoner hos moren. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Hege Skuggen (24) var tjue år gammel, ble hun gravid med sitt andre barn. Hun fikk tidlig symptomer på graviditet, kvalmen kom i uke 5, og få uker etter kom det velkjente blodtrykksfallet sigende, som mange gravide kvinner opplever. Dette hadde hun også vært plaget med i svangerskapet med sønnen Alexander (6). 

Bortsett fra det var formen grei, og det var ingenting som tydet på at morgenen i slutten av november skulle bli så dramatisk. 

LES OGSÅ: Anneli trodde at hun bare hadde vondt i magen. I virkeligheten var hun døden nær. 

Plutselig blind på ene øyet 

Datoen er 19. november. 2012, og Hege har akkurat kjørt sønnen i barnehagen. For første gang på lenge var hun endelig i stand til å gjøre dette selv. 

- Ettersom jeg var i så grei form med tanke på blodtrykket som jeg var så plaget med, hadde jeg avtalt å møte en venninne senere på dagen. Først skulle jeg bare legge med nedpå litt, forteller Hege. 

Det var da hun skulle sette på alarm på mobilen sin, at hun merker at noe var galt. Hun så ingenting på venstre øye. Hun ropte på samboeren Marius, og like etter kom en voldsom kvalme og svimmelhet skyllende over henne. I tillegg fikk hun et voldsomt trykk mot pannen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer