Helseskadelige stoffer funnet i barnejakker

Verstingen er en norsk bestselger

BLE UNDERSØKT: Stormberg, Helly Hansen, Norheim, Skogstad, Bergans og den svenske produsenten Didriksson har laget jakkene som ble testet. Foto: Forbrukerrådet
BLE UNDERSØKT: Stormberg, Helly Hansen, Norheim, Skogstad, Bergans og den svenske produsenten Didriksson har laget jakkene som ble testet. Foto: Forbrukerrådet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerrådet har undersøkt seks barnejakker for helsefarlige fluorstoffer. Alle jakkene inneholdt flere stoffer av denne typen.

Danske myndigheter anbefaler at både barn og gravide unngår stoffene: De kan gi økt risiko for kreft, fosterskade og reproduksjonsskader.

Mange av stoffene er tungt nedbrytbare og hoper seg opp i kroppen. De kan overføres fra mor til barn via navlestrengen og etter fødsel via morsmelk. Forskerne frykter en rekke skadeeffekter som kreft, reproduksjonsskader og fosterskader.

– Bransjen må våkne når forskere sier at stoffene får alle varsellamper til å lyse, og det strømmer på med rapporter om hvor alvorlige stoffene er. Slutt å bruke fluorstoffer i produkter til barn. Det finnes tryggere alternativer, maner direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer