Sparing:

Henriette reduserte familiens kostnader med 200 000 kroner i året

Slik får familien bedre råd i 2018.

SPARING: Henriette og familien reduserte kostnadene sine med hele 200 000 kroner i året, gjennom å bli mer bevisste på sitt eget forbruk. FOTO: Beate Willumsen
SPARING: Henriette og familien reduserte kostnadene sine med hele 200 000 kroner i året, gjennom å bli mer bevisste på sitt eget forbruk. FOTO: Beate Willumsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du et ønske om å spare mer penger og bruke mindre i 2018? Ifølge økonom Henriette W. Quanvik handler god økonomistyring veldig mye om vaner, holdninger og de valgene vi tar i hverdagen.

Hun mener derfor at et av de viktigste grepene du kan gjøre for å få bedre råd i 2018, er å finne ut hvorfor familien egentlig ønsker seg mer penger.

– Hva skal de ekstra pengene brukes til? Det å få klarhet i hva en drømmer om innerst inne er en svært viktig drivkraft for å kunne ta de rette valgene dag for dag. Når drømmen er tydelig nok for mor og far, er neste skritt mot bedre råd å sette seg felles konkrete mål, og lage en plan for hvordan målene skal nås, sier hun.

Var «bevisstløse» i matbutikken

Quanvik tror mange undervurderer summen av «mange bekker små». Sammen med søsteren, fotograf Beate Willumsen, har hun nylig gitt ut boken «Penger som varer lenger» som både inneholder inspirerende personlige historier og konkrete tips til hvordan man kan endre økonomien sin.

Her forteller hun blant annet om hvordan hun selv klarte å redusere familiens årlige kostnader med hele 200 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer