Her er Norges beste føde- og barselavdelinger

Dette er inngangen til et av landets beste steder å føde. Foto: Eirik Dankel/Helse Fonna HF
Dette er inngangen til et av landets beste steder å føde. Foto: Eirik Dankel/Helse Fonna HF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ny undersøkelse viser stor variasjon i opplevd kvalitet på føde- og barseltilbudet. Her er sykehusene som fødekvinnene gir best skår. Er "ditt" sykehus på lista? 

Minst fornøyd med oppholdet på barselavdelingen 

Hovedtrekkene fra undersøkelsen er at kvinner som har født og deres partnere stort sett har positive erfaringer med omsorgen i svangerskapet og under selve fødselen, men dårligere erfaringer med omsorgen etterpå. Det gjelder ikke minst de få dagene de er på barselavdelingen.

– Tilbudet på barselavdelingene kommer dårligere ut enn de andre delene av denne omsorgen, noe som tyder på at det finnes et forbedringspotensial. Dette er en viktig melding fra kvinnene til de ansvarlige for tilbudet, sier prosjektleder og seniorforsker Ingeborg Strømseng Sjetne i Kunnskapssenteret.

Slik ble undersøkelsen gjennomført

Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten (Kunnskapssenteret) utførte undersøkelsen blant 8670 kvinner og deres partnere i fjerde kvartal 2011. Av dem svarte 4904 kvinner (56,6 prosent) og 1764 partnere. Resultatet ble først publisert 06. januar 2014.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.