Her er rådene for et bedre stefamilieliv

Foto: Shutterstock ©
Foto: Shutterstock © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rundt 90 000 barn i Norge bor sammen med en stemor eller stefar, og denne stefamilieformen er hurtig voksende. Å leve i en stefamilie gir ypperlig trening i samspill, men kan også medføre en del utfordringer for voksne og barn. Her kan du lese om typiske utfordringer når stefamilier dannes, og få gode råd fra familieterapeut.

Barn - en bombe i bagasjen! 

Forfatter av boka "Steforeldreboka", Berit Almendingen skriver at "Stebarn kan beskrives som en bombe i kjærestens bagasje. Mange steforeldre oppdager ikke den udetonerte bomben før de har flyttet sammen med den nye familien. Da er det ofte for sent å snu."

Hun skriver også at det tar omtrent to til sju år før medlemmene i en stefamilie føler at de trives. Få steforeldre er forberedt på å gå gjennom en slik årelang prosess. Det som er vanskelig for foreldre kan ofte være enda vanskeligere for steforeldre. Samtidig er det å leve i en stefamilie en ypperlig trening i å komme overens med andre mennesker og utvikle sosial kompetanse. Når familiemedlemmene klarer å gi hverandre gjensidig respekt og støtte, kan familien bli en sterk enhet med mulighet for fellesskap, personlig utvikling og vekst, skriver Almendingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer