Her er sydenhotellene småbarnsforeldre velger

Småbarnsforeldre velger stadig mer luksuriøse hoteller i ferien. Foto: Kimme Persson / Star Tour
Småbarnsforeldre velger stadig mer luksuriøse hoteller i ferien. Foto: Kimme Persson / Star Tour Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se hvor småbarnsfamiliene reiser for å boltre seg i luksus i sommerferien.

Mange familier er i full gang med å planlegge åretssommerferie og som tidligere år er det de kjente feriedestinasjonene Tyrkia, Rhodos, Mallorca og Kreta som er de mest populære. Men én ting har endret seg de siste ti årene; småbarnsfamiliene erblitt mer reisevante og bruker mer penger på luksus enn tidligere. 

– Småbarnsfamilier har blitt mer kvalitetsbevisste, ogvelger dyrere hotell. Gjerne konsepthotell, hvor de vet hva de får,forteller PR manager Sophie Frisholm i Ving Norge.

Frisholm trekker frem konsepthotellene «Sunwing FamilyResort» og «Family Gardens» som deres mest populære, fordi gjestene her kan være trygge på at de får høy kvalitet for pengene.

Sunwing Alcudia: Mange barnefamilier betaler gjerne ekstra for beliggenheten. Foto: Ving.no
Sunwing Alcudia: Mange barnefamilier betaler gjerne ekstra for beliggenheten. Foto: Ving.no Vis mer

 

Uslåelig beliggenhet og spa

Sunwing Alcudia påMallorca er selskapets desidert mest populære hotell. Hotellet er lokalisert midt på den kritthvite stranden iAlcudia og har alt barnefamilier drømmer om i ferien; store leiligheter, et gigantisk bassengområde, skandinavisk barneklubb, underholdning på kveldstid og egen fitnessog spa-avdeling.

Mens barna tilbringer dagen sammen med maskotene Lollo og Bernie, kan mor og far blant annet nyte en luksuriøs spapakke med 100 minutters valgfri behandling.

Sunwing Kallithea Beach: Suiter med utsikt og direkte utgang til bassenget. Foto: Ving.no
Sunwing Kallithea Beach: Suiter med utsikt og direkte utgang til bassenget. Foto: Ving.no Vis mer

 

Romslige leiligheter med utsikt 

Sunwing Kallithea Beach på Rhodos er også et veldigpopulært alternativ hos Ving. Hotellet ligger på stranden med kort avstand tildet meste. Vannsklier, flere bassenger og barneklubb er sikre vinnere hos de små.

Her kan familien også booke seg inn på Royal Family Suite, som er Vingsmest luksuriøse leiligheter noensinne. Dette er romslige treromsleilighetermed to balkonger eller en stor terrasse, med fantastisk utsikt mot havet.

Alexandra Beach Kreta: Idyllisk basseng med fantastisk utsikt. Foto: Ving.no
Alexandra Beach Kreta: Idyllisk basseng med fantastisk utsikt. Foto: Ving.no Vis mer

 

Populært Family Garden hotell på Kreta 

På Kreta er Alexandra Beach et av de mest populærefamiliehotellene hos Ving. Dette er et Family Garden-hotell beliggende ved den langgrunnesandstranden i Agia Marina, med gåavstand inn til sentrum.

Her finnes detbarneklubb og Mini Disco for de små, mens større barn kan delta på Youth Sport. To bassengområder, egen à la carte restaurant, spa og en fantastiskutsikt mot havet, gjør at også voksne vil kunne trives godt her.

LES OGSÅ: Sydenfavoritter for småbarnsfamilier 

Opptatt av å holde budsjettet  

Selv om småbarnsfamilier gjerne velger dyrere alternativerenn før, er de også opptatt av å holde budsjettet. – Vi ser at mange velger All Inclusive. På denne måten har småbarnsfamilier litt bedre oversikt overferiebudsjettet, da det meste er betalt på forhånd, forteller Sophie Frisholm i Ving Norge.

Lollo og Bernie suite: Spesialdesignede familierom med leker og spill. Foto: Ving.no
Lollo og Bernie suite: Spesialdesignede familierom med leker og spill. Foto: Ving.no Vis mer

 

Status å bruke penger på reise 

Informasjonssjef i Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett, bekrefterat småbarnsfamilier bruker mer penger på å reise nå enn de gjorde for noen årtilbake.

– Mange av oss er mer bereist nå enn for ti år siden, vi har merpenger og det er status å bruke penger på å reise.

– Flere har bedreøkonomi i dag enn for 10 år siden og det betyr både at vi reiser mer, men ogsåat vi unner oss mer luksus på reisen i form av bedre beliggenhet, bedre rom også videre, sier hun.

Hun mener også at sikkerhet er viktig når dagenssmåbarnsforeldre velger feriedestinasjon. – Jeg tror dagens småbarnsforeldre, ilikhet med samme gruppe for 10 år siden, fremdeles kan være litt usikre førstegang de skal ha med seg barna sine på ferie til utlandet, sier hun.

– Mens dusom ung og barnløs gjerne loffet verden rundt på egen hånd så blir det forveldig mange et helt annet ferieliv når de får barn, og spesielt kanskje denførstefødte. Da søker mange til charterselskapene og konsepthotell som er skreddersyddbarnefamilien, legger hun til.

LES OGSÅ: Barna har makt over ferievalget  

Hos Star Tour heter konsepthotellene Blue Village. Her får familiene alt de trenger i form avBamseklubb, babylounge, svømmeskoler og mulighet til å kjøpe All Inclusive.

Callisto Ayia Napa: Hotellet fremstår som en rolig, gresk landsby. Foto: Startour.no
Callisto Ayia Napa: Hotellet fremstår som en rolig, gresk landsby. Foto: Startour.no Vis mer

 

Nyrenovert hotell 

Callisto på Kypros er ett av de mest populære Blue Villagehotellene hos Star Tour. Hotellets hvite bygninger minner om en gresk landsby, og det har et av Ayia Napas aller beste beliggenheter ved den lille Callisto-stranden.

Leilighetene er romslige og er oppusset i moderne materialer. Her finnes både oppvarmetinnendørs basseng, spa-avdeling og treningsrom.

Alcudia Pins på Mallorca: Enormt basseng like ved stranden. Foto: Startour.no
Alcudia Pins på Mallorca: Enormt basseng like ved stranden. Foto: Startour.no Vis mer

 

Beliggenhet ved populær strand 

Et annet populært Blue Village hotell er Alcudia Pins påMallorca. Hotellet har et enormt bassengområde med vannsklier og ligger likeved den hvite Playa de Muro-stranden.

I likhet med andre Blue Village hotell, tilbys det her Bamseklubb og barna kanogså delta på svømmeskole som ledes av svenske instruktører.

Atlantica Aegean Park på Rhodos: Tilbyr egen premium-del for familier. Foto: Startour.no
Atlantica Aegean Park på Rhodos: Tilbyr egen premium-del for familier. Foto: Startour.no Vis mer

 

Gratis inngang til badeland 

Aegean Park er det mest populære Blue Village-hotellet påRhodos. Hotellet ligger ved Kolymbiastranden og beskrives som et modernefamilieparadis med All Inclusive. Like ved hotellet ligger et eget badeland,hvor alle hotellets gjester har gratis inngang.

I Premium-delen avhotellanlegget har man mulighet til å bo litt mer luksuriøst. Her finnes detegne familiesuiter med direkte utgang til bassenget.

Luksuriøs familiesuite: Lekre familierom i Premium-delen på Aegean Park. Foto: Startour.no
Luksuriøs familiesuite: Lekre familierom i Premium-delen på Aegean Park. Foto: Startour.no Vis mer

Stadig flere luksushotell for familier 

Kommunikasjonssjef hos Apollo Reiser, Helen Begby, fortellerat det de siste årene har blitt et større tilbud med hotell som er tilrettelagtfor familier med små barn.

– Det er også blitt flere luksushotell for familierog mange familier velger å reise på cruise, sier hun.

Begby sier at det også er veldig mange som velger å reise fleregenerasjoner sammen.

– De beste barnevaktene er jo besteforeldre eller tanterog onkler, og det er derfor viktig at hotellene har tilbud til fleremålgrupper. Cruise er jo ypperlig i så måte. Her er det noe for alle, du harmed deg hotellet og får oppleve mange ulike steder, legger hun til. 

LES OGSÅ: Reiste med barselgruppen til syden 

Mythos Beach Resort: Stort bassengområde med eget barnebasseng. Foto: Apollo.no
Mythos Beach Resort: Stort bassengområde med eget barnebasseng. Foto: Apollo.no Vis mer

 

Suiter med privat basseng 

Mythos Beach Resort er Apollos flaggskip på Rhodos, og er etskikkelig ferieparadis for familier. Her finnes en rekke forskjellige romtyper,leiligheter og suiter med private basseng.

Anlegget har fem bassenger, et egetlekeområde og mange aktiviteter for barn. Her ligger forholdene til rette for enaktiv ferie også for de voksne, med alt fra Zumba til vannpolo.

Calimera Kaya Side Hotel: Eget badeland på hotellområdet. Foto: Apollo.no
Calimera Kaya Side Hotel: Eget badeland på hotellområdet. Foto: Apollo.no Vis mer

 

All Inclusive med eget badeland 

Det populære All Inclusive hotellet Calimera Kaya Side Hoteli Tyrkia har den senere tid gjennomgått en omfattende oppussing, og fremstår iny prakt fra sommeren 2014.

Dette Apollo-hotellet har moderne rom, eget badeland, en buffé- og tre à lacarte-restauranter, lekeplass og et omfattende aktivitetsprogram.   

Waterman Supetrus Resort: Frodig hotellområde like ved vannet. Foto: Apollo.no
Waterman Supetrus Resort: Frodig hotellområde like ved vannet. Foto: Apollo.no Vis mer

Luksus i Kroatia 

Apollo tilbyr også reiser til den idylliske øya Brač i denkroatiske skjærgården. Waterman Supetrus Resort er et stort ferieanlegg med hele åttebassenger, hvor tre av dem er forbeholdt barn.

Her finnes barneklubb, og enrekke aktiviteter og spabehandlinger for voksne. Hotellet har mulighet for AllInclusive på sine tre bufférestauranter og i tillegg har de en egen à la carterestaurant.  

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer