Endometriose

- Her kommer jeg liksom, som synes det var altfor lett å bli gravid

Nora Angeltveit (33) er livredd mammapolitiet.

ENDOMETRIOSE: Nora har begynt å venne seg til den nye tilværelsen. Foto: Ida Bergersen
ENDOMETRIOSE: Nora har begynt å venne seg til den nye tilværelsen. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Da komiker og fotograf Nora Angeltveit (33) oppsøkte gynekologen tidligere i år, ble besøket noe helt annet enn det hun hadde sett for seg. Etter flere år med kraftige menstruasjonssmerter, forsøkt døyvet av sterke smertestillende, ønsket hun å utredes for endometriose, men gynekologen ble plutselig opphengt i noe helt annet: Hun fant ingen egg.

Selv om Nora er 33 år gammel, har hun aldri kommet dit hvor hun har vurdert å få barn – dette til tross for at hun har hatt kjæreste i ni år. Det har alltid vært «noe som skal skje i fremtiden».

- Jeg har alltid tenkt at barn er ti år frem i tid. Jeg har nok fornektet den biologiske klokken, og tenkt at jeg fortsatt er 25 år og har all verdens tid, sier Nora.

Beskjeden hun fikk av gynekologen, snudde om på ting.

- Det kom veldig brått på. Samboeren min syntes det var veldig urettferdig at vi ble fratatt muligheten til å bli foreldre, og mamma ble veldig lei seg. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle tenke eller føle, men jeg ønsket i alle fall å få en «second opinion», for å se om det virkelig kunne stemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer