Her skjer de vanligste babyulykkene

De fleste ulykkene skjer i hjemmet, og små barn er blant de som skader seg mest. Heldigvis er det bare små grep som skal til for å forhindre at alvorlige ting oppstår.

Barn skades mest i hjemmet.  Foto: Colourbox
Barn skades mest i hjemmet. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at risikoen for ulykker er aller størst i det barnet går fra et utviklingstrinn til et annet? De første månedene av barnets liv utvikler det seg kolossalt, og da er det viktig at foreldre er føre var for å forhindre ulykker.

I den forbindelse har Mammanett spurt helsesøster Hege Christine Sørensen om hva foreldre bør være spesielt oppmerksom på.

LES OGSÅ: Barnesikring: produktene du bør ha

Stellebordet: Aldri gå fra barnet

– En av de tingene jeg er opptatt av å informere foreldre om når det gjelder sikkerhet, er at de aldri må gå fra barnet på stellebordet. Man bør ikke snu seg rundt etter en klut en gang uten å holde en hånd på barnet, sier hun.

– Dersom man må bevege seg litt bort, bør man legge barnet på håndklær på gulvet. Man vet aldri når barnet kan klare å skyve seg bakover eller rulle rundt, legger hun til.

LES OGSÅ: Sjekkliste for et barnesikkert hjem 

Liten skvett kan gi stor skade 

Forbrenningsulykker er også noe helsesøster Hege Christine er opptatt av og disse oppstår ofte når man drikker noe varmt mens man holder barnet på fanget. – Selv en liten skvett med varm kaffe kan gjøre stor skade på kroppen til en baby, sier hun. – Det er så fort gjort at babyen kan slå ut med en arm eller et ben, og dette bør også besteforeldre være spesielt oppmerksom på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer