Herpes Simplex Genitalis

Publisert
Sist oppdatert

Graviditet ser ut til å ofte forverre utbrudd av genital herpes.Ved herpesutbrudd på den gravides kjønnsorganer, risikerer barnet å bli smittet ved en vanlig fødsel. Barnet har da 30-50 % sjanse for å bli smittet. Lege og jordmor vil da vurdere om fødselen skal skje på annet vis, f.eks. keisersnitt.Om den gravide har herpes genitales, uten utbrudd, kan hun føde vaginalt, uten risiko for at barnet vil bli smittet.

Spørsmål og svar om herpes. Jordmor Marie har svart på spørsmål i vårt forum.

Jeg lurer på en ting. Hva skjer ved fødsel visst mann har herpes utbrudd? kan barnet bli smittet? noen sier at visst mann har førstegangsutbrudd er det smittsomt er det sant? jeg har hatt herpes i flere år og jeg har hatt endel utbrutt. Jeg tror kanskje jeg har et lite ett nå.Jeg har termin om 2 dager.kan barnet mitt bli smittet under fødsel visst jeg føder normalt? noen sier at har man hatt flere utbrudd så er barnet beskyttet mot herpesen. Trenger svar fort!

Svar fra jordmor:Ibland lurer man på hva slags informasjon som formidles til gravide! Det du beskriver som herpes genitalis MÅ behandles med Zovirax 10 dager før temin. Du ska snarest ta kontakt med din lege. Hvis du har utbrudd i fødsel tar man keisagerersnitt. Herpes smitter uansett hvor mange utbrudd man har haft. Lycke til

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.