Hit drar barnefamiliene på luksuscamping

Stadig flere småbarnsforeldre velger å reise på luksuscamping eller såkalt «glamping» (glamorøs camping) i ferien. Mammanett har tatt en titt på hvilke steder som er mest populære i våre naboland.

IDYLLISKE OMGIVELSER: Byske Havsbad i Vesterbotten har en vakker beliggende lekeplass. Foto: Elise Steffensen
IDYLLISKE OMGIVELSER: Byske Havsbad i Vesterbotten har en vakker beliggende lekeplass. Foto: Elise Steffensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Familien Steffensen-Menkrogen er erfarne luksus-campere. Elise og Frank med barna Hilde (9) og August (4) er bosatt i Tromsø og har vært på flere luksus-campingturer i Sverige.

Femstjerners i Nord-Sverige

– Favoritten er campingplassen Byske, fortelle Elise. Byske Havsbad er et femstjerners anlegg som ligger tre mil nord for Skellefteå på den nordlige svenske østkysten.

Anlegget er åpent året rundt og kan blant annet skilte med langgrunn badestrand, badebasseng, restaurant, to lekeplasser, elbilbane for de minste, minigolf og en egen barneklubb.

Viktig med gode fasiliteter

Elise og familien sier at noe av det viktigste for dem når de skal på luksuscamping, er stabilt vær, gode strender, aktiviteter for ungene og et godt servicebygg hvor de kan få vaske klær, dusje og lage mat.

Med seg på tur har familien et telt som er større enn mange campingvogner og de har alltid med komfortable campingmøbler.

– Vi har forsøkt andre campingplasser rundt i Nord-Sverige, men etter å ha campet på en femstjerners campingplass føles alt annet litt som en "leirskole", forteller Elise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer