Hit drar småbarnsfamiliene på vinterferie

Den dårlige sommeren antas å ha en innvirkning på småbarnsforeldre sine ønsker om turer til sol og bad, mener reisebyrå. Årets bestillinger har økt med 43 prosent.

POPULÆR VINTERFERIE: Reisebyråene opplever en stor pågang og en økning på bestilinger av vinterferier til blant annet Lanzarote og Tenerife. Foto: NTB/ Scanpix
POPULÆR VINTERFERIE: Reisebyråene opplever en stor pågang og en økning på bestilinger av vinterferier til blant annet Lanzarote og Tenerife. Foto: NTB/ Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enten det er til syden eller til hytta på fjellet, er det ingen tvil; i årets vinterferie ønsker småbarnsfamilier å reise på ferie.

- Skyldes den dårlige sommeren

Det kan blant annet et av Norges største reisebyrå, Ticket, bekrefte. De har en økning på hele 43 prosent på bestillinger i årets vinterferie fra i fjor. Marked - og administrasjonssjef, Ellen W. Andresen antar at den økte etterspørselen på turer der sol og bad er formålet, skyldes den dårlige sommeren vi har hatt.

- Bestillinger på reiser i uke åtte og ni har økt med 43 prosent fra i fjor, så mange har nok bestemt seg for sol og bad i vinter. Vi ser at økningen gjelder reiser med både charter og rutefly, sier Andresen.

De mest populære reisemålene er blant annet Las Palmas, Tenerife og Lanzarote.

Nesten utsolgt i januar

Også Apollo opplever en stor pågang bestillinger i vinterferieukene. 

- Etterspørselen rundt sydenreiser i årets vinterferie er veldig stor. Allerede i januar var 95 prosent av alle reiser solgt, og det er nok ingen tvil om at det våte været påvirker folks reiselyst, kan leder for PR- og kommunikasjonsavdelingen, Beatriz Rivera i Apollo, bekrefte til Mammanett.

Også her er Tenerfife og Lanzarote på topp tre-lista.

FERIE: Bestillinger hos Ticket på reiser i uke åtte og ni har økt med 43 prosent fra i fjor, så mange har nok bestemt seg for sol og bad i vinter. Foto: NTB/ Scanpix
FERIE: Bestillinger hos Ticket på reiser i uke åtte og ni har økt med 43 prosent fra i fjor, så mange har nok bestemt seg for sol og bad i vinter. Foto: NTB/ Scanpix Vis mer

50 prosent økning

Etterspørselen etter reiser i vinterferien har også vært stor hos reisebyrået Ving.

- Vi er snart helt utsolgt for charterreiser, men det er fremdeles ledige seter for dem som ønsker å reise til sol og varme i vinterferien med våre ruteflypakker, sier Informasjonsansvarlig Elisabeth Larsen-Vonstett.

- Sammenlignet med i fjor har vi solgt omtrent 15 prosent flere vinterferiereiser i år på charter. Også når det gjelder ruteflypakker ser vi en stor vekst, rundt 50 prosent flere har bestilt vinterferie sammenlignet med i fjor, sier hun. 

Hos Ving er det først og fremst Kanariøyene, med Gran Canaria i spissen som er det mest populære reisemålet i vinterferien.

Økt etterspørsel på reiseutstyr

En annen som kan bekrefte småbarnsfamilienes reiseyst, er Halvor Holmgren hos Barnombord. De leier blant annet ut barnevognbager til flytransport. Hittill i februar har de registrert omtrent 10 prosent flere bestillinger sammenlignet med samme periode i fjor. 

- Vi opplever absolutt en større etterspørsel nå som det nærmer seg vinterferien, sier Holmgren.

Men det er ikke bare sol og varme barnefamilier ønsker i vinterferien. Også vinterferie på fjellet er populært i år. 

Flere drar på fjellet

Daglig leder i Norgesbooking AS, Karina Nielsen kan fortelle at de har omtent 15 prosent flere bookinger for februar enn hva de hadde på samme tid i fjor. 

- Vi kan se at bookingene er omtrent lik i lengde som det de var i fjor, det vil si at gjestene booker like lange ferier. Gjennomsnittlig opphold for februar er fem døgn.  Alle har ikke mulighet til å ta en uke fri for å ta vinterferie, så vi har en del weekend -og langweekend-bookinger i tillegg til mange uke-bookinger.  Så endringen fra i fjor er hovedsakelig flere bookinger, sier Nielsen.

Hun opplever at de tradisjonelle områdene som Geilo, Norefjell, Gaustablikk og Sjusjøen fortsatt er populære. Men det er mange andre perler i Norge, som flere og flere oppdager, områder som Flå, Myrland, Nesbyen og Gålå.

LES OGSÅ: Pakking av bilen - slik skal det IKKE gjøres!

REISER TIL FJELLS: Daglig leder i Norgesbooking AS, Karina Nielsen kan fortelle at de har omtrent 15 prosent flere bookinger for februar enn hva de hadde på samme tid i fjor. Foto: NTB/ Scanpix
REISER TIL FJELLS: Daglig leder i Norgesbooking AS, Karina Nielsen kan fortelle at de har omtrent 15 prosent flere bookinger for februar enn hva de hadde på samme tid i fjor. Foto: NTB/ Scanpix Vis mer

Mange planlegger å reise i Norge

Norgesbooking er ikke alene om å kjenne på den økte forespørselen etter fjell og snø i år. Ferske tall fra Virkes reiselivsundersøkelse, Reisepuls, viser at 54 prosent av de som skal ha vinterferie planlegger å reise i Norge. Det er hytteferie som er mest populært. Den Norske Turistforening (DNT) kan bekrefte at fjellheimen virker forlokkende på nordmenn.

- Vi opplever at stadig flere ønsker seg en aktiv ferie, gjerne sammen med de man er glad i. Og vinterferien er høysesongen for snø, ski og familiemoro ute i naturen, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

LES OGSÅ: Pass på barna i kulda 

Populære aktiviteter for barn

I følge kommunikasjonssjef Ingvild Lundberg Bakke, opplever de en stadig økende interesse for friluftsliv, medlemstallet skyter i været og flere ønsker å være med på turer, aktiviteter og kurs i DNT-regi, og overnatte på Turistforeningshytter. 

- Vårt tilbud til barnefamilier, Barnas Turlag er veldig populært, det er aktiviteter både i nærområdet og fjellet der man kan treffe andre barnefamilier og ha det gøy ute.  I vinterferien har vi aktivitetsledere for barn på flere av våre betjente hytter, blant annet Fondsbu, Gjevilvasshytta og Haukeliseter. Da kan barnefamilier bli med på aking, skilek, pølsegrilling, konkurranser og snøhulebygging, kortspill og møte mange andre barn de kan leke med, sier Bakke.

LES OGSÅ: Barn i pulk

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer