Hit reiser barnefamiliene til sommeren

Se årets nyheter fra reiseselskapene

SYDEN I SOMMER? Da bør du i følge reiseselskapene starte planleggingen nå.  Foto: Shutterstock
SYDEN I SOMMER? Da bør du i følge reiseselskapene starte planleggingen nå. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drømmer du om å tilbringe sommerferien i sydligere strøk?

Dersom du ønsker å bo på de mest populære familieresortene i syden, bør du ifølge reiseselskapene sette i gang med planleggingen nå.

– Vi ser allerede nå at barnefamiliene begynner å planlegge neste sommer og det er gjerne familiehotellene som bestilles tidligst.

- Barnefamilier er ofte avhengige av å reise i skoleferien og ønsker å sikre seg plass på de hotellene hvor alt er skreddersydd for familien, forteller informasjonsrådgiver Kirsti Irgens Ertsås i Star Tour.

Skal du reise med barn fra Gardermoen? Da bør du se etter dette!

STRANDLIV: Sardinia er ikke bare for kjendiseliten. Med sine flotte strender og klare vann, har den italienske øya også blitt populær hos norske barnefamilier. Foto: Shutterstock
STRANDLIV: Sardinia er ikke bare for kjendiseliten. Med sine flotte strender og klare vann, har den italienske øya også blitt populær hos norske barnefamilier. Foto: Shutterstock Vis mer

Med fiffen på Sardinia

Heldigvis har man mange reisemål å velge mellom. Sardinia er for mange kjent som italienernes jetsetøy, med besøkende som Kate Moss, Christiano Ronaldo, Madonna, Leonado DiCaprio og Julia Roberts.

I følge StarTour er øya nå også blitt en favoritt blant barnefamilier, til dels fordi man enkelt kan komme seg dit med direkteflyvninger til øya.

Til sommeren åpner selskapet dørene til et nytt Blue Village hotell som har alle bekvemmelighetene som følger med dette hotellkonseptet. Blue Village Baia di Conte ligger like ved en langgrunn sandstrand og har i tillegg flere svømmebassenger.

– Blue Village Baia Di Conte blir faktisk verdens første skandinaviske familieanlegg med barneklubber og skandinavisk personale i Italia, forteller Ertsås.

Star Tour har også oppgradert tilbudet sitt i sine Blue Village restauranter, og tilbyr nå en ny, variert og sunnere barnebuffet. I tillegg til gamle favoritter som kjøttboller og pizza, kan barna nå kose seg med mye mer frukt, grønt og friske smoothies.

Mange gruer seg til å fly med små barn: Her er tipsene som gjør flyturen lekende lett!

BAIA DI CONTE: Star Tours nye Blue Village hotell på Sardinia. Foto: Star Tour
BAIA DI CONTE: Star Tours nye Blue Village hotell på Sardinia. Foto: Star Tour Vis mer

Charter til Albania

Albania er et nytt og spennende reisemål hos Apollo. Kommunikasjonssjef Helen Begby forteller at dette tilbudet retter seg mot familier som ønsker å prøve noe nytt. Familier som kanskje er lei av å tilbringe hele dagen ved bassengkanten og som vil oppleve et nytt land og kultur.

– Sarandaområdet sør i Albania er et alternativ til både Hellas og Bulgaria. Det er billig, og ligger ved det Ioniske hav hvor badevannet er like turkist som i Hellas. Samtidig er det rikt på kultur og historie, forteller kommunikasjonssjefen.

– For barnefamilier så er det ikke her du finner store komplette familieresortene, men små og hyggelige hotell og enkelte store fine leiligheter med plass til familier. - Fritt for barneklubber og minidisco, sier hun.

Les også om familien fra Tromsø som reiser Europa rundt uten å betale for overnatting.

UKJENT PERLE: Området Saranda sør i Albania har lekre strender og turkis vann. Foto: Shutterstock
UKJENT PERLE: Området Saranda sør i Albania har lekre strender og turkis vann. Foto: Shutterstock Vis mer

Lar barna lære språk og kultur

De fleste barnefamilier vil nok allikevel velge en av Apollos store familieresorter på Rhodos, Kos eller Side i Tyrkia. Disse hotellene har alle fasiliteter barnefamilier etterspør, som Pollo&Mino barneklubb, svømmeskole og treningsfasiliteter.

Barneklubben retter seg mot barn i alderen fire til elleve år. Her har de spesielt fokus på at barna skal få god kunnskap om landet og stedet de besøker, lære seg litt av språket og lage lokal mat.

For mange barn er bading det aller viktigste i ferien. I Hellas, Bulgaria og Tyrkia har Apollo også flere hoteller med eget badeland på hotellområdet.

FINT BARNEBASSENG: Ingen grunn til å kjede seg på Apollos populære resort Mythos Beach på Rhodos. Foto: Apollo
FINT BARNEBASSENG: Ingen grunn til å kjede seg på Apollos populære resort Mythos Beach på Rhodos. Foto: Apollo Vis mer

Kjente klassikere

Hos Ving forventes det at Tyrkia, Mallorca, Rhodos og Bulgaria vil bli favorittene hos barnefamiliene også til neste sommer. Deres godt tilrettelagte familiekonsept Sunwing Family Resorts, Family Garden og SunConnect Resorts finnes på flere av disse reisemålene.

Spydspissen og det mest populære alternativet for barnefamilier hos Ving er Sunwing konseptet.

Sunwing Family Resorts regnes som det aller beste reiseselskapet har å tilby barnefamilier. De fleste av disse resortene ligger på eller like ved sandstrender, har barnevennlige basseng og har rom og leiligheter som er tilpasset familier.

Konseptet kan også skimte med mange aktiviteter og underholdning, samt barneklubb. Et ekstra pluss at barn under tolv år spiser gratis på hotellet.

LES OGSÅ: Reiste med barselgruppen til syden

STORT BASSENGOMRÅDE: Sunwing Side West Beach er et av Vings mest populære hoteller for barnefamilier i Tyrkia. Foto: Ving
STORT BASSENGOMRÅDE: Sunwing Side West Beach er et av Vings mest populære hoteller for barnefamilier i Tyrkia. Foto: Ving Vis mer

Oppgraderer gamle favoritter

Selskapet har valgt å satse på å oppgradere og pusse opp rom på mange av anleggene sine.

– Vi ser en tydelig trend der mange av oss vil ha det bedre enn hjemme når vi reiser. Det betyr at vi vil ha fine rom, gode madrasser, noen som rydder og vasker opp etter oss, store terrasser med gode møbler og gjerne direkte utgang til basseng fra rommet.

- Dette har vi fått flere og flere av blant annet på Sunwing de seneste årene, forteller markeds- og kommunikasjonsdirektør Tonje Fossum.

LES OGSÅ: Her er sydenhotellene barnefamiliene foretrekker

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer