Hjelp - barnet mitt må tisse!

Skrekkscenarioet for mange foreldre på reise, er når man oppdager at man har foret minstemann med litt for mye saft og behovet for et toalett er akutt. Hvordan skal man håndtere slike situasjoner når de først har oppstått?

OMBORD PÅ FLY: Hva skjer om barnet må på do under take-off? Foto: Colourbox
OMBORD PÅ FLY: Hva skjer om barnet må på do under take-off? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En episode som har fått mye oppmerksomhet i amerikanske medier, er tobarnsmoren Jennifer Devereaux mareritt av en flytur.

Da flyet deres ble forsinket ute på rullebanen, nektet kabinpersonalet hennes tre år gamle datter å benytte seg av toalettet. 

Resultatet var at treåringen måtte gjøre sitt fornødne i flysetet.

Beklaget hendelsen

Moren forteller til CBS Boston at da hun protesterte, fikk hun trusler om å bli overlevert til sikkerhetsansvarlige på flyplassen. 

Til slutt kom en av medpassasjerene til hennes unnsetning, og overtalte de kabinansatte om å la henne få bli værende på flyet. I etterkant har flyselskapet JetBlue beklaget hendelsen.

LES OGSÅ: Nye barnevennlige tiltak på Gardermoen

Sikkerhet er første prioritet

Kunne dette også ha skjedd i Norge og hva gjør man egentlig om man havner i en lignende situasjon?

 Tormod Sandstø i SAS, sier at sikkerhet alltid er første prioritering og at de derfor har definerte og strenge prosedyrer om bord som følges svært nøyaktig.

– Før et fly kan ta av går personalet gjennom kabinen og sjekker at alt er ok: blant annet at løse gjenstander er plassert der de skal, bord er oppslått og at alle sitter med setebelter på. Når dette er gjort sier man ”cabin cleared”, og det er også en bekreftelse inn til cockpit og piloter at man nå er klar for takeoff, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer