Hjertesyke barn

Publisert
Sist oppdatert

Om medfødte hjertefeilMedfødte misdannelser i hjertet eller de store blodårene som omgir hjertet, er ikke uvanlig. Mange av disse vil være så små at de aldri vil gi noen plager. For at en slik misdannelse skal kunne kalles en medfødt hjertefeil, må den være av en slik art eller størrelse at den vil kunne gi betydning for livskvalitet eller levealder. Graden eller størrelsen av den enkelte feil kunne variere. Noen ganger forekommer også kombinasjoner av flere hjertelidelser.Noen hjertefeil er uskyldige og krever ingen behandling. Mange av hjertefeilene kan repareres ved moderne hjertekirurgi. Andre hjertefeil er så omfattende at det ikke går an å reparere feilen. Kirurgisk kan sirkulasjonen som regel bedres ved ulike typer hjelpeoperasjoner.

Årsaken til hjertefeil:Bare hos en liten del av disse kan en med sikkerhet si hva som forårsaker hjertefeilene. Arv, virus (f.eks. røde hunder hos mor i svangerskapet) og bivirkninger av enkelte legemidler er kjente årsaker.Medfødte hjertefeil dannes når hjertet formes, altså i første del av svangerskapet. Det er likevel ikke uvanlig at feilen først oppdages noen år ut i barnets liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.