Hjertesyke Cristina klarte ikke annet enn å gråte da hun fikk beskjeden

Men nå kan hun slippe jubelen løs!

JUBLER AV LYKKE: Cristina kan slippe jubelen løs etter at hun til tross for hjertesykdommen, har kunnet blitt gravid igjen. Foto: Privat
JUBLER AV LYKKE: Cristina kan slippe jubelen løs etter at hun til tross for hjertesykdommen, har kunnet blitt gravid igjen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For tre år siden fortalte Mammanett historien om den unge moren Cristina som helt uventet fikk vite at hun var alvorlig hjertesyk.

Sykdommen gjorde henne ute av stand til å ta seg av sin lille sønn, men kanskje aller verst; hun fikk beskjed av legene at hun ikke burde få flere barn.

Mente de burde adoptere

Sykdommen hennes var på det tidspunktet svært ustabil og legene mente samboerparet burde vurdere adopsjon, med tanke på sykdommen og hjertemedisinene hun var avhengig av å ta.

– Der og da raste verden sammen, forteller hun. – Jeg ringte mannen min, men jeg klarte ikke annet enn å gråte. Jeg hadde jo alltid tenkt at jeg i hvert fall skulle få to barn, men nå fikk jeg beskjed om at vi ikke kunne få flere. Det hele var uvirkelig som om det var en vond drøm, sier hun.

I likhet med mange andre unge foreldre, opplevde Cristina og samboeren stadig å få spørsmål og kommentar fra andre om når de skulle få et barn til. – Det var like sårt hver gang jeg måtte si at vi mest sannsynlig ikke kunne få flere barn, forteller hun.

Inn og ut av sykehuset

I tiden som kom var Cristina inn og ut av sykehuset. Stadig nye hjertemedisiner ble testet ut, da ingen syntes å fungerte slik legene hadde håpet på.

Men endelig kom vendepunktet; en av medisinene gjorde at hun sakte men sikkert begynte å fungere som normalt.

Selv om hun aldri vil klarer å fungere like godt som en frisk person, følte hun seg i god form i forhold til tidligere. Sykehusbesøkene ble færre og færre og i juni 2012 bestemte paret for å gifte seg.

– Jeg var så sykt lykkelig, men tankene om et barn til dukket ofte opp, spesielt da mine nærmeste venninner ble gravide med sine barn nummer to, forteller Cristina.

Hadde fått feil informasjon

Hun bestemte seg for å ta opp temaet med sin nye kardiolog og svaret hans sjokkerte henne.

– Han sa at det ikke var noe i veien for å få et barn til. Jeg ble egentlig litt forvirret av hele samtalen, nå fikk jeg plutselig beskjed om at jeg kunne på flere barn, men selvfølgelig med tett oppfølging da jeg går på medisiner som det ikke er vanlig å gå på under et svangerskap, forteller hun.

Det var gledelige nyheter, men samtidig var det vanskelig for Cristina å ta det inn.

– Jeg hadde jo forberedt meg på en tilværelse med ett barn, så jeg hadde gitt bort alt av babyutstyr og klær. For hva skulle jeg med det liksom? Men nå kunne vi altså få flere barn om vi ønsket det.

LES OGSÅ: Tegn på blodpropp ved p-pille bruk

GLEDER SEG TIL Å BLI STOREBROR: Cristina trodde i flere år at hun ikke kunne få flere barn. Foto: Privat
GLEDER SEG TIL Å BLI STOREBROR: Cristina trodde i flere år at hun ikke kunne få flere barn. Foto: Privat Vis mer

Endelig gravid igjen

Når Mammanett snakker med Cristina i dag, er hun i lykkelige omstendigheter. I januar testet hun positivt på graviditetstesten og er nå 18 uker på vei. På grunn av sykdommen, har det vært helt nødvendig med tett oppfølging av spesialister på Rikshospitalet. Snart skal hun inn for å ta fosterdiagnostikk.

– Jeg har selvfølgelig vært mer bekymret i dette svangerskapet, da mitt første svangerskap var helt normalt. Denne gangen må jeg følges opp av kardiologer og det hadde jeg aldri trodd.

– Men er det en ting jeg har lært, så er det at livet er uforutsigbart. Man må gjøre det beste ut av enhver situasjon, smiler hun. 

LES OGSÅ: Veroncia skulle bli en «yummy mummy» på to måneder

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer