Sukkerfri jul

Hos oss er det ikke fri tilgang på sukker fra skoleslutt til nyttår

Tobarnsmor Bente Josefsen lever sukkerfritt og lar ikke døtrene spise pepperkaker eller drikke julebrus i romjula.

UNNGÅR FOR MYE SUKKER I JULA: Bente Josefsen lar døtrene Victoria (11) og Sarah (9) få adventskalendere med sjokolade, men ellers spiser de trolig langt mindre sukker enn det som er normen blant norske barn i dag. FOTO: Privat
UNNGÅR FOR MYE SUKKER I JULA: Bente Josefsen lar døtrene Victoria (11) og Sarah (9) få adventskalendere med sjokolade, men ellers spiser de trolig langt mindre sukker enn det som er normen blant norske barn i dag. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Julekonfekt, julemarsipan, julebrus, pepperkaker og syv slag med julebakst. Jula er for mange synonymt med søte saker av alle slag, og for noen blir det liksom ikke skikkelig julestemning uten kransekake og Twist.

Men selv om vi skal kose oss i jula, kan det kanskje bli i overkant mye søtt? Det mener i alle fall tobarnsmor Bente Josefsen (47).

Etter at hun i en årrekke slet med det hun beskriver som en avhengighet av sukker, studerte Bente avhengighetsmedisin med spesialisering på sukkeravhengighet. I 2017 etablerte hun selskapet «Frisk uten sukker» og i januar ga hun ut boken Bli Frisk uten sukker.

I dag lever hun så godt som 100 prosent sukkerfritt – til og med i jula.

Døtrene Victoria (11) og Sarah (9) spiser også mindre sukker enn det som nok er normen blant norske barn. Selv om de ikke har en helt sukkerfri jul, har de det Bente kaller en «sunn brems».

– Hos oss er det ikke fri tilgang på sukker fra skoleslutt til nyttår. I stedet for pepperkaker og sjokolade, får de klementiner og bær med fløte til. Det må ikke være store sukkerbomber hver dag, bare fordi det er jul, sier Bente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer