Alkohol I Ferien

- Høytider og ferier skal ikke handle om alkohol

Venke Knutson mener vi må tørre å si ifra når voksne drikker for mye med barn tilstede.

ALKOHOL I FERIEN: Venke Knutson syntes det var sterkt å få på seg VR-briller og se voksnes alkoholdrikking fra et barns perspektiv. Foto: Av og til
ALKOHOL I FERIEN: Venke Knutson syntes det var sterkt å få på seg VR-briller og se voksnes alkoholdrikking fra et barns perspektiv. Foto: Av og til Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kampanjefilm fra organisasjonen Av og til, har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier de siste to ukene. Filmen viser et knippe voksne, blant annet artisten Venke Knutson (38), som får på seg VR-briller og gjennom øynene til Lukas (6) får kjenne hvordan det kan oppleves for et barn når voksne drikker for mye alkohol.

Lukas er på ferie med foreldrene og storesøsteren, og under en restaurantmiddag drikker begge foreldrene seg fulle. Storesøsteren får nok og forlater middagen, mens Lukas blir sittende igjen, midt mellom en mor og en far, som gradvis snøvler mer og mer.

- Det var veldig vondt å se hvordan Lukas opplevde det å sitte ved middagsbordet og se de voksne bli fullere og fullere. Jeg fikk en fysisk reaksjon, det var veldig sterkt. Pulsen ble ordentlig høy og jeg fikk vondt i magen. Det var rart å se ned på min egen kropp, som da var Lukas sin, det å se og føle hvor utilpass han var og hvor fælt han hadde det, forteller Knutson til KK.no.

Av og til er en organisasjon som jobber for å sette søkelys på situasjoner der alkohol utgjør en risiko for andre. Alkoholdrikking på ferie med barn, er temaet for sommerens kampanje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer