Hva betyr barne- og familiepolitikk for ditt valg?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gravid? Småbarn i huset? Politikernes standpunkter og ideologi preger hverdagen din enten du vil eller ikke. Hvor mye betyr partienes barne- og familiepolitikk for din stemmegivning mandag? Kontantstøtte. Barnetrygd. Barnehager, SFO og skole, engangsstønad ved fødsel, fødeavdeling eller ikke ved lokalsykehuset. Ikke kom å si at lokalpolitikk ikke angår gravide og barneforeldre...
Men - når alt kommer til alt, og det gjør det jo som regel, i dette tilfellet skjer det mandag - hvilken betydning har dette for hvilket parti og hvilken ordførerkandidat som får din stemme?

I den siste tiden har kontantstøtten vært tema for politisk strid og handling. Arbeiderpartiet skal kutte støtten til toåringene, mens  "Familiepartiet" KrF vil at kommunene skal ta omkamp om saken. "Skolepartiet" SV har fått kjørt seg på meningsmålingene, samtidig som Høyre stadig prediker høyere kvalitet og status blant lærerstanden. Fremskrittspartiet har stort sett fokusert på eldreomsorg, mens Venstre har kjørt hardt på å få fjernet byråkratiet i skolen, slik at de lærerne barna allerede har får mer tid til undervisning.

Det å være mamma til en baby eller småbarn er litt av en jobb. Kanskje det ikke blir særlig tid til å tenke politikk og følge med i valgkampen? Når man er gravid er tankene mange steder samtidig. Men, kvinner er samfunnsbevisste og i motsetning til de fleste av sine bestemødre er dagens kvinner i høy grad "med".

Så hva blir avgjørende for ditt valg?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer