Hva kan jeg gjøre for å sette i gang fødselen?

Noen mener sex er tingen. Andre sverger til akupunktur. Men hva kan man egentlig gjøre selv for å sette fødselen i gang?

UTÅLMODIG? Lei av å vente? Foto: Shutterstock.com ©
UTÅLMODIG? Lei av å vente? Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fødselen starter når kroppen din er klar, og fosteret er rede til å komme ut. Det er hormonene i kroppen din som gjør at fødselen settes i gang. Mange opplever likevel at de går flere dager over termindato. Det er både slitsomt og tungt å gå med den store magen lenger enn man trodde var nødvendig. Og mange ønsker tips til hvordan de kan hjelpe kroppen litt på vei.

– Ikke ta lakserende midler 

Jordmor Mille ved Familieklinikken kjenner til mange av kjerringrådene som finnes for vordende mødre. Hun vil imidlertid advare mot flere av dem.

– Jeg synes ikke man skal ta midler som er avføringslakserende. Det er nok med aktivitet der nedenår man skal føde, forteller hun til Mammanett.

Jordmor Kristina ved Hjemmefødsel.no sier seg enig.

– Lakserolje og/eller sterk mat og drikke du vanligvis ikke spiser og drikker bør du unngå. Du risikerer i beste fall en reaksjon med mavesmerter og timer på toalettet – verken dette eller utholdenhetsarbeid/tungt arbeid vil være noen god oppladning til fødsel. Det er større sjanse for at fødselen starter og at man har mer energi til fødselen om man er uthvilt og godt ernært, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer