Hva skal du ta med til sykehuset?

Hva skal du ta med til sykehuset?
Publisert
Sist oppdatert

Pakk bagen du skal ha med til sykehuset i god tid. Fødselen kan starte før tiden, eller starte litt brått. I slike situasjoner er du stresset, og du og mannen din vil trolig ikke huske å ta med det du trenger av utstyr og klær. Mitt råd er derfor å pakke bagen innen uke 30. Hvis det er ting som du ikke kan pakke ned fordi du bruker det i det daglige, skriv en lapp med de tingene som du må legge ved senere. Legg lappen øverst i bagen. De tingene du bør ta med deg faller i tre grupper:

  • Klær og personlige ting til deg selv
  • Klær og bleier til barnet
  • Ting til trøst og tidsfordriv før fødselen

Klær og personlige ting til deg selv: 2-3 ammeBH'erbør du ha. Brystene dine vil vokse en del etter fødselen, på grunn av melkeproduksjonen. Du vil sikkert trenge en amme-BH som er noe romsligere enn den du har som gravid. De 2-3 første dagene etter fødselen vokser brystene dine mye. De blir litt mindre igjen senere. Det er derfor ikke lurt å kjøpe amme-BH på dette tidspunktet. Det kan være greit å ha 3-4 amme-BH'er. Det er fort gjort å lekke litt, eller søle litt morsmelk ved amming. Særlig om man er utrent førstegangsammer. Det er viktig at BH'en du bruker når du ammer er ren. Slik forebygger du brystinfeksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer