Hvilke måneder blir det født flest barn?

Foto: Istockphoto ©
Foto: Istockphoto © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har tradisjonelt sett blitt født flest barn i vårmånedene de siste tiår. Fødseltall fra Medisinsk Fødselsregister viser imidlertid en ny trend som har gradvis utviklet seg fra år 2000. Se her hvilke måneder du kan forvente størst "rush" på fødeavdelingen.

Ny trend - flest sommerbarn

Tallene fra Medisinsk Fødselsregister viser ingen påfallende store variasjoner mellom månedene, men de viser helt klart at det fødes flere barn i enkelte måneder. Både på 80- og 90-tallet ble det født flest barn i mars, april og mai. I år 2000 ble det født flest barn i mars og mai. Fra år 2000 til i dag har det skjedd en gradvis endring. Tallene fra 2009 viser at det ble født flest barn i sommermånedene juli og august. De mest populære månedene for unnfangelse i 2008 var således oktober og november.

Godt planlagt? 

Man kan spekulere i årsaken til at det nå fødes flere barn i disse månedene. En mulighet er at flere foreldre ser seg nødt til å planlegge fødselen slik at barnet har mulighet til å få barnehageplass når det er 1 år. Mange steder er det vanskelig eller umulig å få barnehageplass til en 1-åring som er født etter barnehageåret har startet. Hvis begge foreldre ønsker å gå tilbake til jobb etter 1 års permisjon, og ønsker barnehageplass, faktisk barnet bli født i juli eller begynnelsen av august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer